Svako radno mjesto ima svoj kodeks odijevanja. Postoje poslovi na kojima je unaprijed određeno kakvu će odjeću nositi zaposlenici - uniforme, radna odijela i ostalo. Odijevanje ovisi i o prirodi posla. Profesorica tjelesnog odgoja na svojim će satovima nositi sportsku odjeću poput trenirke koja je, primjerice, gotovo nezamisliv komad za rad u nekoj klasičnoj korporaciji.

Galerija Shein, 14,39 EUR Stradivarius, 19,99 EUR Zara, 19,99 EUR +17 ASOS, 23,17 EUR

Pravila korporativne mode često su vrlo stroga i zapravo su primjer klasične poslovne elegancije.

Kodeks poslovnog odijevanja nalaže da biramo primjerene odjevne komade klasičnih krojeva, neutralne i ne previše upadljive boje.
Kada je u pitanju ženska moda, haljine su jedan od najzastupljenijih komada u poslovnoj garderobi. Naravno, s naglaskom na decentne i umjerene modele.

Čizme, doviđenja! 30 modela cipela za prijelazno razdoblje u crnoj boji Stradivarius, 19,99 EUR Zara, 29,95 EUR Bershka, 29,99 EUR +26 Reserved, 29,99 EUR

Najpoželjnije su varijante midi-kroja. Niti previše kratke niti previše dugačke, midi-haljine prilagodljive su svim modelima obuće pa će tako izgledati dobro bez obzira na to volite li salonke s visokom potpeticom, mokasine ili balerinke. Odlično pristaju i uz tenisice koje su dozvoljena obuća na većini radnih mjesta.

Reserved, 29,99 EUR Reserved, 29,99 EUR (Foto: Reserved)

Ovisno o kroju, materijalu i dizajnu, neutralna poslovna haljina kasnije itekako može biti i dio svečanije kombinacije. Samo se mora nadograditi malo glamurozniji cipelama, efektnim komadom nakita i elegantnijom torbicom.

Danas smo za vas odlučili izdvojiti razne modele poslovnih haljina, a što smo odabrali provjerite u našoj galeriji.

Next, 24 EUR Next, 24 EUR (Foto: Next)

Tri najpopularnija modela torbi koja ćemo nositi na posao u 2023. godini Popularan model bit će velike torbe pravilnih kutova XXL torba modne kuće Ferragamo Torba s kopčama modne kuće Louis Vuitton +2 Mango, 25,99 eura (195,82 kn)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju