Gumb na ramenu jakne, kaputa, balonera... nije tamo samo kao modni detalj i dio dizajna bez ikakve svrhe.

Naime, jedva tviterašica zaprepastila je nedavno korisnike ove društvene mreže kada je napisala da čudni gumb na ramenu jakne služi kako bi držao torbu na mjestu, da ne pada.

Pomoću fotografije je korisnicima društvene mreže demonstrirala kako izgleda kada svoju torbicu osigura na svom sivom zimskom kaputu.

Mnogi korisnici Twittera napisali su kako nisu imali pojma o ovoj svrsi gumba na ramenu.Ovo je bio šok za mene, ali kakva genijalna ideja, napisao je jedan tviteraš.

Bilo je i onih koji su već bili upoznati s ovim podatkom. Jedan korisnik društvene mreže je tako objasnio da su ovi detalji na ramenima zapravo slični detaljima na starim vojničkim jaknama na kojima su ti gumbi bili neophodni za držanje predmeta kao što su bajunete i naprtnjače.

Osim toga, taj dio odjeće koji je izvorno dizajniran kako bi sprječavao bajunete ili naprtnjače da ne skliznu, služio je i za izlaganje znački, oznaka ranga, epoleta...

Želite se inspirirati crnim klasičnim kaputima donosimo odabir raznovrsnih modela iz naših trgovina.

Pročitajte i čemu služi mini džep na trapericama.

Od 149 do 449 kuna: 10 modela "vječnih" crnih kaputa u svim duljinama Zara, 229 kuna C&A, 20 eura (149 kuna) Pull & Bear, 399 kuna +7 Mango, 449 kuna

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju