Želimo li biti fit do ljeta, odlazak u teretanu prvo je što nam pada napamet. No mnogi od nas jednostavno nisu za teretanu, bilo da je riječ o nedostatku vremena, novca ili neugodi koja nas hvata zbog prepune teretane. Zato je vježbanje kod kuće odličan način kako se dovesti u formu, a sve što trebate jest nekoliko rekvizita koji će vam u tome pomoći.

 

Galerija Vježbe s bučicama Girje, Lidl, 59,99 kn Klupa za vježbanje, Lidl, 299 kn +7 Set utega, Lidl, 139 kn

Bučice, girje i klupica rekviziti su uz koje ćete vježbanje kod kuće dovesti na višu razinu. U svoj mali kutak koji nalikuje na teretanu, ne zaboravite doći prikladno obučeni. Vježbanje u funkcionalnoj odjeći koja se brzo suši i regulira znojenje, poput one iz Lidlove ponude, učinit će trening komotnijim i lakšim.

ISKORAK S BUČICAMA 
Iskorak je izvrsna vježba za sve one koji žele poraditi na stražnjoj loži nogu. Njome povećavamo stabilnost i poboljšavamo ravnotežu. Tome dodatno pridonose bučice kojima aktiviramo i leđne mišiće.

  Iskorak s bučicama Iskorak s bučicama Foto: Getty

Izvođenje: Raširite noge tako da su vam stopala u ravnini s kukovima. Iskoračite desnom nogom i savinite oba koljena kako bi bila pod kutom od 90 stupnjeva. Neka vam ruke pritom budu spuštene uz tijelo. Pripazite da prilikom izvođenja iskoraka koljeno ne prelazi vrh stopala. Vježbu ponavljajte 20 puta izmjenjujući noge.

ČUČNJEVI
Rijetki su oni koji su se rodili sa savršenom, prćastom stražnjicom. Zato je podizanje stražnjice jedan od najvećih izazova za svakog od nas. Prosurfamo li internetom, primijetit ćemo kako su upravo čučnjevi glavna vježba za njezino podizanje. Oni su ujedno i jedna od najboljih vježbi koje možemo izvoditi s girjom.

  Čučanj Čučanj Foto: Getty

Izvođenje: Noge razdvojite kako ne bi prelazile širinu ramena. Gornji dio tijela treba biti lagano nagnut prema naprijed, a stražnjica čvrsta. Dok radite čučnjeve, čvrsto držite girju uz tijelo. I za ovu vježbu trebate pripaziti da vam koljena ne prelaze vrh stopala. Vježbu ponovite od 10 do 20 puta.

TRBUŠNJACI NA KOSOJ KLUPI 
Izgubiti višak kilograma oko trbuha gotovo je jednako izazovno kao i postizanje željene stražnjice. Zato je ova vježba dušu dala za sve one koji se bore s masnim naslagama oko tog kritičnog dijela tijela. Multifunkcionalnu klupicu za izvođenje ovakvih vježbi možete pronaći u Lidlu.

Trbušnjaci na kosoj klupi Trbušnjaci na kosoj klupi Foto: Getty

Izvođenje: U stojećem položaju zakačite noge za kosu klupicu kako bi bile fiksirane. Kukove naslonite na klupu, a ruke stavite iza glave ili ih prekrižite na prsima. Lagano se spuštajte prema dolje pritom napinjući trbušne mišiće. Vježbu treba ponoviti barem 20 puta.

Klupa za vježbanje, Lidl, 299 kn Klupa za vježbanje, Lidl, 299 kn Foto: Lidl

KOSI TRBUŠNJACI  
Još jedna vježba kojom možemo istesati svoj trbuh i naglasiti struk. Ovom efikasnom vježbom kojom aktiviramo bočne trbušne mišiće, dobit ćemo struk na kojem nam malo tko neće pozavidjeti.

  Kosi trbušnjaci Kosi trbušnjaci Foto: Getty

Izvođenje: Legnite na pod i stavite ruke na potiljak. Zatim odignite gornji dio tijela od podloge i privucite jednu nogu sebi. Bit je ove vježbe laktom jedne ruke dodirnuti koljeno suprotne noge. Na taj način uključujemo bočne trbušne mišiće i radimo na struku. Vježbu probajte izvesti barem 20 puta.

HAMMER PREGIB SA ZAOKRETOM 
Vrlo malo ljudi radi na svojim rukama iz straha da će ih nabildati, no nemojte se bojati. Uz ove vježbe ruke ćete lijepo oblikovati.

  Hammer pregib Hammer pregib Foto: Getty

Izvođenje: Stanite uspravno s rukama uz tijelo. Dlanovi s bučicama moraju biti okrenuti prema unutra. Gornji dio tijela mora mirovati tijekom izvođenja cijele vježbe. Laktove držite uz bokove te naizmjenično podižite ruke u laganom zaokretu prema gore. Vježbu ponovite barem 20 puta.
 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju