Muškarci se u grubo mogu podijeliti u dvije skupine, poslovne predatore te romantičare bez smisla za praktični život. S kojim će žena biti sretnija i mogu li skupa putovanja i nakit nadomjestiti topli zagrljaj i strastvenu noć pod zvijezdama zna Nikolina Pišek

Draga Nikolina,

Muškarac s kojim provodim život ne pruža mi sve što želim. Zajedno smo dugo i na prvi pogled imamo sve, no puno toga, što on ne vidi, nam nedostaje. Potpuno je nezainteresiran za nas i zbog toga mi svakim danom u očima postaje sve manji.
Okolina, a i godine vrše pritisak zbog djece, no nisam sigurna želim li odgajati novo biće u takvoj vezi. Sve manje vjerujem kako će se on promijeniti.Trebam li početi ispočetka?

Draga čitateljice,

Teško je odgovoriti nekome na tako uopćeno pitanje. Što to znači, na prvi pogled sve imamo, a mnogo toga nam i nedostaje..?

Tko je ikada imao SVE što želi u vezi? Postoji li uopće savršenstvo? …ne postoji niti unutar jedne osobe, a kamoli para.

I najčešće nastojimo taj balans ostvariti preko leđa onog drugog, mijenjajući partnera prema obrascu koji bi nama odgovarao, ne uviđajući da dobar dio krivice za nesklad snosimo i mi.

Pokušat ću nasumice dotaknuti tvoj problem, budući da je teren koji si mi zadala poprilično širok i zavijen maglom.

Neki dan sam razgovarala s prijateljicama kako je teško u muškarcu pronaći sve, i da se uglavnom dijele na dvije osnovne skupine s blagim varijacijama na temu. Ili su poslovni predatori ili romantičari.

Je li moguće da si ti svome partneru postavila letvicu previsoko? Scenarij, koji je vrlo moguć, jest – da imate iste ciljeve u vidu, ali da ste u nastojanju da ih ostvarite u jurnjavi izgubili kontakt. Koliko mogu iščitati iz tvog oskudnog pisma, ne vara te, nemate nikakve konflikte, nema nikakvih vidljivih i očitih razloga za nezadovoljstvo. Kažeš da imate naizgled sve. Ukoliko se to odnosi na vaš materijalni status, je li moguće da je tvoj partner poduzeo sve da za tebe i eventualnu djecu osigura budućnost, a pritom se lišio slobodnog vremena koje bi mogao posvetiti vama? Možda on niti ne uviđa problem koji iz tvoje perspektive poprima gigantske razmjere…

Poslovni predator ili romantičar bez smisla za praktično?

Neki dan sam razgovarala s prijateljicama kako je teško u muškarcu pronaći sve, i da se uglavnom dijele na dvije osnovne skupine s blagim varijacijama na temu. Ili su poslovni predatori, beskrupulozni i nemilosrdni u ostvarivanju svojih ciljeva, ambiciozni toliko da slobodno vrijeme van posla uopće ne postoji, ili su romantičari, avanturisti, umjetnici, vizionari, prepuni ljubavi i s nevjerojatnom energijom u iskazivanju iste, s neograničenom količinom slobodnog vremena koje bi u potpunosti utrošili na vas, ali bez imalo smisla za praktičnu stranu života.

Snop novčanica, samoća i Bulgari

'Zamisli', kaže utučenim glasom jedna zaljubljena u najzadrtijeg pripadnika prve kategorije, koji, naravno, nikada nije prisustvovao našim kružocima i kolegijima, i kojeg uglavnom viđamo samo na poslovnim stranicama naših eminentnih tiskovina, 'Otišli smo na vikend u Rim koji mi obećava mjesecima, da bismo zajedno odabrali zaručnički prsten, a on se kao vampir zatvorio u mračnu hotelsku sobu. Ja uđem u negližeu, a soba svijetli kao NASSA-in ured.

Krenem se prešetavati u maniri striperice, mazno u slalomu između laptopa, a on me je, istodobno razgovarajući na tri strana jezika, elegantno izignorirao. Ok, poslao mi je poljubac…ovlaš. Idući dan sam ga dobila na prevaru u draguljarnicu. Idila je trajala ravno desetak minuta. Zazvonio mu je telefon, a on je u histeričnom urliku izletio van, dobacivši mi u prolazu snop novčanica i rekavši da se snađem sama. SAMA!!! U Bulgariju! Prodavač mi se sažalno nasmiješio i uručio prsten. Razumijete, sažalno mi se nasmiješio…!!'

Pogledale smo se u nevjerici, jer smo takvom scenariju mogle nazočiti samo ukoliko bismo po milijunti put pogledale 'Zgodnu ženu'. Pojam romantičnog, prije dugotrajnog procesa pripitomljavanja mog dragog, za njega je podrazumijevao nas dvoje na pustom otoku, šatorčić i odsustvo civilizacije, pod čime podrazumijevam i nedostatak SANITARIJA, ma koliko god to grozno zvučalo!

Zazvonio mu je telefon, a on je u histeričnom urliku izletio van, dobacivši mi u prolazu snop novčanica i rekavši da se snađem sama. SAMA!!! U Bulgariju!

Ne moram niti naglašavati da se taj romantičan izlet nikada nije dogodio, da je danas pun razumijevanja za moje kofere pretrpane cipelama i da se zdušno prepire sa službenicima aviokompanija koji nemaju razumijevanja za overweight. Koji sam, naravno, skrivila samo ja.

'Razumijete li me, nastavila je rasplakana zaručnica prezaposlenog mogula, 'vi barem dobijete topao zagrljaj, šetnju s rukom u ruci, buket poljskog cvijeća, zajedničko gledanje zalaska sunca….'

Neoborive činjenice. Dobijemo. Itekako. Ali smo zato Bulgari vidjele samo kao Holly Golightly onomad Tiffany's.

Izvana…

Da ne spominjem prekooceanske letove u First class razredu, kraće rute u privatnim avionima, neograničenu upotrebu kartice (crne - naravno, if you know what I mean), ili, mnogo bitniju, asistenciju i logistiku pri svim važnijim životnim prijelomnim situacijama, najbolju moguću medicinsku skrb, najekskluzivniju moguću obuku i obrazovanje za podmladak, neprekidnu pomoć u kućanstvu, i tako dalje i tako dalje…

Sad se postavlja pitanje: zalasci sunca ili sve to?

Što je u životu važnije?

Ja priznajem, ja bih željela sve to… Ali sam cijeli život na težem i neizvjesnijem putu, odlučna da to stvorim sama za sebe, bez obzira bio koji muškarac uz mene ili ne. I mićem se polako s mjesta, puževim korakom plazim ususret boljem sutra.

Donesi odluku i snosi posljedice

E sada pitanje tebi, draga čitateljice, jesi li spremna odreći se sigurnosti koju ti je stvorio potencijalni životni sudrug, ili ćeš radije žrtvovati već savijeno obiteljsko gnijezdo da bi u idili nove ljubavi i znoju lica svoga stvarala novo? I jedno i drugo je ispravan put, svatko donosi odluku u svoje ime, i svatko mora snositi posljedice i konsekvence u skladu s njome. I nikoga ne treba osuđivati ni za što…

Nismo svi stvoreni za sve, nemamo svi podjednake ambicije i želje, imamo različite potrebe i poglede na život. Sagledaj svoju situaciju s odmakom, možda imaš partnera koji te voli i računa na tebe, ali to ne zna pokazati, možda vaša budućnost i nema smisla. Možda će netko drugi unijeti više radosti u tvoj život, možda će situacija biti i mnogo gora.

Možda bi ti precizniji odgovor dala neka gatara, a ne ja….

 U svakom slučaju, proanaliziraj još jednom svoju vezu, duboko udahni, uzmi stvar u svoje ruke i sretno.

Pitajte Nikolinu!
Želite li znati kako bi Nikolina stala na kraj vašim problemima ili u koliko visokim potpeticama ćete zaista biti seksi, odvažite se i postavite pitanje na zadovoljna@novatv.hr
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju