Nakon što izreknemo sudbonosno 'da' u najmanju ruku očekujemo nevjerojatno vatrenu prvu bračnu noć te takvih barem nekoliko mjeseci. No što ako vas novopečeni suprug uopće ne želi dotaknuti zna Nikolina Pišek

Imam velik problem... U vezi sam godinu i 4 mj, od toga mjesec dana u braku. Samo ću to izustiti, nema seksa. Muž me ne želi. Nikako ne mogu dobiti konkretan razlog od njega. Što da napravim, ne znam što, ne mogu živjeti u celibatu, niti sam stvorena za to.

Hvala.

Da te odmah utješim, svakoj pravoj velikoj curi se to mora barem jednom dogoditi. Da naleti na ćorak. Ali da se za uzročnika svoje nesreće i uda, e, to je već malo posebniji slučaj.

Pa, draga moja, dobrodošla u klub Žena Na Rubu Živčanog Sloma! Sretna okolnost je da iz tog kluba možeš tražiti ispisnicu kad god ti to odlučiš, a bitno je da odlučiš prije no što ti takvo stanje počne uzrokovati ozbiljne probleme sa samopoštovanjem.

Prije no što krenemo u seciranje problematike (koliko mi moje skromno iskustvo dozvoljava), bitno je da ti kažem jednu stvar: S TOBOM JE SVE U REDU! Nisi odbojna, nisi preružna, nisi previsoka, preniska, premršava, predebela, s premalim ili prevelikim grudima.... Nisi. Ništa od toga. Uostalom, on te je takvu, sa svim tvojim vrlinama i manama i OŽENIO, zar ne?

Njezin je višemjesečni dečko nije je takao otprilike onoliko dugo koliko traje njihova veza. Ona ga voli, on je obožava, ona ga želi, i on želi nju ali je pod pritiskom i stresom.

Nije te plemensko vijeće dovuklo za uši do oltara prekrivenu sa sedam velova pred preneraženog mladoženju, žrtvu barbarskog običaja prisilnog sklapanja brakova. I pretpostavljam, bio je prilično trijezan dok je izgovarao: 'dok nas smrt ne rastavi' čituljicu...? Osim, ako se čitav scenarij odvijao nakon neke teže pijanke u, neonskim svjetlom obasjanoj, drive in kapelici, pred nezainteresiranim priučenim matičarem, njegovom čangrizavom suprugom za sintesajzerom podešenim na zvuk orgulja, ofucanim Elvisom i pripitom vremešnom Merlinkom kao svjedocima koji bi bez problema svjedočili i u Haškom procesu, da im netko plati deset dolara.

Toliko o autentičnosti ove fiktivne situacije, u kojoj ima neka doza fragilne, tragične dirljivosti.... Mene bi osobno takve vjenčane fotografije nad kojima bi se zgražao čitav komšiluk, jako zabavljale. No, vratimo se na temu...

Želi je, ali je pod strašnim pritiskom!

Neki dan (tempirala si pitanje kao da si znala da je tema otvorena i u mojem salonskom kružoku), saslušavam po ne znam koji put prijateljicu, najnoviju i još vrlo neiskusnu članicu ŽRŽS-a, i već s uvježbanim slušalačkim gardom nastojim joj ne dati na znanje da istu priču raščlanjuje po tisućiti put. Jer znam da joj slušač i klimač glavom sada treba više no hrana i voda i zrak zajedno. Jer joj je doza samopouzdanja takva da je uvjerena da je ženka psoglavog vučka (lat. Thylacinus cynocephalus - tobolčar iz porodice zvjeraša), seksepilnija od nje.

O nježnoružičastoj gigantskoj japanskoj salamanderici glatke kože i gipkog tijela da ne pričamo. Naime, pretpostavili ste, njezin višemjesečni dečko nije je takao otprilike onoliko dugo koliko traje njihova veza. Ona ga voli, on je obožava, ona ga želi, i on želi nju ali je pod pritiskom, stresom, poslovi ga guše, vrijeme je loše, horoskop im nije sklon, problemi na Bliskom istoku, pandemija kokošje groznice u Latinskoj Americi - tko bi ga znao...?

Ona ga pobožno suša i s obožavanjem gleda vlažnim očima madagaskarskog lemura, upija svaku njegovu ispriku, analizira i nalazi opravdanja, potom odlazi krišom u kupaonicu i štipka se i ogledava pred zrcalom nalazeći manu za manom.

Pričamo, samo za potpuniju sliku, o 175 centimetara visokoj plavuši vitke linije i malo punijih grudi. Mane? Ona ih je našla milijun. Svakoga dana spisku dodaje još pokoju. Ja se samo nadam da će se ubrzo opametiti i prekinuti agoniju. Ona, naime nije kadra primijetiti znakovito laktarenje i oblizivanje potentnih, zdravih mužjaka u njezinoj blizini. Hoda svijetom misleći da je nevidljiva. Nasreću, mislim da se približavamo ciljnoj ravnini...

Seksualni apetiti su različiti

Nemamo svi iste seksualne apetite. Neki ih uopće i nemaju, što ih ne čini nenormalnima, ali kao takvi nisu podobni za vezu sa osobom koja želi imati kvalitetnu vezu i u tom segmentu.

Moje iskustvo bilo je sljedeće: nakon sedam mjeseci identične situacije, kada je moje samopoštovanje potonulo do granice da je opasno po moju psihu, krenula sam u inspekciju. Pretpostavimo li da nisam ljudski otpadak kakvim se doživljavam, pretpostavimo da postoje, kako mi kažu prijateljice, muškarci koji su toliko očajni da im moje društvo ne bi bilo apsolutno odbojno, pretpostavimo da je sa mnom manje više sve u redu - gdje je problem?

Homoseksualac? Nije. Latentni homoseksualac koji potiskuje emocije i seksualni nagon? Ne. Impotentan? Možda, iako bi se po njegovom gardu moglo pretpostaviti da je Rocco Siffredi mizerni šegrt pripravnik. (Narodna mudrost, ne bez vraga, - pas koji laje...)

Nemamo svi iste seksualne apetite. Neki ih uopće i nemaju, što ih ne čini nenormalnima.

Idemo dalje. Devijantan, zoofil, nekrofil, pedofil...? Ne ponosim se činjenicom da sam bila indiskretna i bez naloga izvršila premetačinu, ali opasno sam se bližila udobnom smještaju u izvjesnoj instituciji na Vrapčanskoj cesti. Bingo! Bez suvišnih prljavih detalja, ozbiljan ovisnik o pornografiji s elementima ozljeđivanja, sakaćenja, nasilja...

Provjeri alibi i bježi!

Shvatila sam da je takva ovisnost ekvivalent bilo kojoj ovisnosti o nekoj kemijskoj supstanci, s vremenom se prag tolerancije podiže i potreban je sve veći impuls da bi se postigao željeni efekt.

Moja dijagnoza bila je ispravna. Jednom kasnije provjerila sam je s njegovom sljedećom bivšom djevojkom. Samo što je njoj trebalo znatno duže da se izvuče iz paklenog kruga...

Draga moja, ukoliko tvoj suprug nema neki fizički, tj. zdravstveni problem koji bi mu bio jedini valjani alibi, pomiri se s tim da ste nekompatibilni, i da će tvoje frustracije biti sve veće. Žao mi je što te nisam mogla hrabriti illi utješiti, ali i prihvaćanje realnosti jest nekakav put prema boljem sutra, nije li...?

Pitajte Nikolinu!
Želite li znati kako bi Nikolina stala na kraj vašim problemima ili u koliko visokim potpeticama ćete zaista biti seksi, odvažite se i postavite pitanje na zadovoljna@novatv.hr.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju