Ženska neodlučnost ponekad rezultira stvarima koje postaju velika opterećenja u vezi. Što zapravo želimo, romantičnog papak ili sirovu seljačinu otkriva Nikolina Pišek

Draga Nikolina,

u vezi sam dvije godine. Većinu vremena ta veza je bajna i zbilja sam sretna, ali u svakoj priči postoji ALI. Na početku veze dečko se puno više trudio oko mene, govorio mi da me voli,obasipao me pažnjom. U zadnje vrijeme primjećujem da želi češće provoditi vrijeme sa svojim prijateljima, baviti se sa stvarima u koje nisam uključena.I tu je nastao problem.Ne želim biti zmija koja će ga terorizirat i braniti mu druženja s dečkima, no u drugu ruku želim da meni posvećuje više pažnje.Naš odnos je inače odličan,uz poneke trzavice,prilično dobro funkcioniramo. Imam svoj život, ali sam isto tako poprilično predana vezi i inzistiram da gradimo dobar odnos, poklanjam mu puno pažnje, ali možda bi trebala glumiti nedostupnu kako bi privukla njegovu pažnju? Želim biti cura u koju se zaljubio, njegov broj 1, netko s kim će htjeti provoditi vrijeme, netko tko mu nikad neće dosaditi. Samo ne znam na koji način i dalje imati njegovu potpunu predanost i pažnju.Kako to postići? Što može učiniti jedna djevojka da uvijek ostane zanimljiva dečku?

Anna

Draga Anna, ako želiš prodrijeti u misterij doživotnog partnerstva, onda se prebaci na proučavanje ponašanja marmoseta, roda, labudova, voluharica ili južnoameričkih titija.
...ili ipak ne? Niti njima surove statistike ne idu u prilog.

Dok nas smrt ne rastavi - tim riječima kršćanstvo čuva svetom ideju da su ljudska bića monogamna. Pa zašto onda više od trećine brakova u Velikoj Britaniji, a više od polovice u Sjedinjenim Državama završava razvodom? I kako to da o 15 posto djece skrbe muškarci koji nisu njihovi registrirani
očevi?

Neki ljudi to smatraju obilježjem vremena, no, je li posrijedi propast obiteljskih vrijednosti, dezintegracija društva, ili nova bolest suvremenog društva koja od svega, uključujući i ljubavnu vezu, očekuje da bude 'novo i poboljšano'?

Pitala si kako mu ostati ZAUVIJEK zanimljiva? Dakle, njegova jedina.

Hajdemo se, prije no što zastranimo u tapkanje u mraku, držati još malo znanstvenih činjenica, ma koliko god one alarmantne bile.

Dečko je pomislio tješeći samoga sebe da je ionako svaki udarac nogom u guzicu samo jedan korak naprijed. I postao onakvim kakvog si ga zapravo i priželjkivala!

U posljednje vrijeme biolozi su izašli sa jednim novim objašnjenjem. Dolazi se do zaključka da monogamija nije fiksan i nepromjenjiv instinkt duboko usađen u mozak nekih životinja ( i(ili) ljudi...?), kako se do sada vjerovalo. Čak i bića koja su bila smatrana sazdanima po postulatu vjernosti, dopustit će si povremeno bacanje u tuđi zagrljaj ako to prilike dopuste.

Ima li nade za romantičare? I je li doživotna ljubav uopće izgledna?

Sada ću te možda malo uvrijediti, ali, djevojko, u vašu vezu si upravo ti uvela dvostruka mjerila. Ili, možda je još bolje primjeniti jednu zastrašujuće istinitu izreku: 'Pazi što želiš, jer bi ti se to moglo i ostvariti!'

Ti si, i ne sluteći, dobila ono što si i poželjela. Imala si pažljivog dečka koji ti je skidao zvijezde s neba, na sam spomen tvog imena rascvjetao bi se kao maćuhica u proljeće, otvarao ti vrata, privlačio stolac, pridržavao kaput. To ti je bilo iritantno.

Vjerojatno si mu to na neki ne baš suptilan način i dala do znanja. Dečko očito posjeduje minimum inteligencije neophodne za prilagođavanje datoj situaciji, možda je neko vrijeme bio i zbunjen budući da njegov način ophođenja nije dobrodošao, i zbrojio je dva i dva i pomislio tješeći samoga sebe da je ionako svaki udarac nogom u guzicu samo jedan korak naprijed. I postao onakvim kakvog si ga zapravo i priželjkivala - manje iritantnim!

Ali, avaj, začudo, niti sada ti nije po volji! Sada je PREMALO pažljiv, otkrio je da postoji vrijeme koje može posvetiti sebi samome, otkrio je da postoje prijatelji koji ga nisu otpisali dok je plazio okačen o tvoju suknju, otkrio je neke nove horizonte koji su bili prekriveni ljubavnim sljepilom.

Ali, da ne bacim baš svu krivicu na tebe, ima nešto istine i u sljedećem, naime, mišljenje znanstvenika je da zaljubljenost traje oko dvije godine, u iznimnim slučajevima više.

Što bi opet značilo da ste vi u tranzicijskom periodu. Sada je vrijeme, nakon što shvatite da se daska toaleta ne spušta sama od sebe, da se sokne razvlače u pranju, da je ogledalo poprskano sitnim kapljicama paste za zube, uvidite da prljave gaće nikako ne nalaze put do koša za rublje i nakon otrježnjenja nakon kojega ti njegovo mljackanje u snu nije više uopće šarmantno - za uspostavu novih pozicija.

Odnosno, da ustanovite hoće li vaša veza imati isti smisao i težinu i nakon što spadnu ružičaste naočale?
Ako misliš da ima, bori se za nju! Kako? Draga moja, da znam odgovor na to pitanje sada bih slavodobitno sjedila kod Oprah.

Želim ti uspješnu i dugu vezu, punu razumijevanja, s mnogo više tolerancije i s poštivanjem partnerovih potreba za osobnim prostorom.

A vama svima, dragi moji, sretan i uspješan tjedan, puno zabave i, usput, mala ilustracija, mojeg proteklog tjedna, barem što se zabave tiče...

Pozdrav svima!

Pitajte Nikolinu!
Želite li znati kako bi Nikolina stala na kraj vašim problemima ili u koliko visokim potpeticama ćete zaista biti seksi, odvažite se i postavite pitanje na zadovoljna@novatv.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju