Svi oni u sretnim brakovima sigurno će bez imalo problema nabrojati sve njegove prednosti.

Naravno, biti u braku je teško, brak sa sobom donosi izazove, krize, svađe, pomirenja, razilaženja, kompromise... Treba stalno raditi na tome da spajanje dvaju života na jedan takav način odlično funkcionira. Bitno je truditi se, ulagati, komunicirati...

No, tu su i one malo manje ozbiljne strane braka, ali itekako vrijedne. Brak, naime, sa sobom donosi brojne prednosti koje nisu nužno romantične, poput činjenice da svaki dan imate priliku provesti sa svojom srodnom dušom.

Dio tih nimalo romantičnih, ali itekako vrijednih prednosti braka izdvojili smo u nastavku.

1. Masna kosa nije smak svijeta

Sigurno se sjećate početaka veze kad se kosa prala na prvi znak masnoće.

Naravno, brak ne znači da više nikad nećete oprati svoju kosu, ali znači da je sad uz vas osoba koja će vas voljeti i ako preskočite jedno ili dva pranja kose. Konjski rep, uostalom, ima svoje prednosti.

2. Ne izbezume nas čudni zvukovi usred noći

- Jesi čuo to?

- Jesam, vjerojatno je samo mačka.

Ovakav sličan razgovor vjerojatno ste barem jednom vodili s vašim suprugom usred noći, a onda se okrenuli i utonuli u san.

Brak znači da kraj sebe imamo nekoga tko će smiriti svaku našu paranoičnu misao, a nekad su čudni zvukovi značili pokrivanje preko glave i nesanicu, zar ne?

Žena i muškarac Najvažnija "sitnica" za brak koju rade dobri muževi (i žene)

3. Uvijek postoji šansa da niste sami smazali cijelu vrećicu čipsa / pločicu čokolade / vrećicu bombona

Upravo ste uzeli zadnje dvije kockice čokolade od 200 grama. Pomislili ste da možda i niste trebali, ali onda ste se sjetili da je sigurno i vaš suprug pojeo barem pola, tako da ste nastavili sretno uživati u zadnjim zalogajima.

Život u braku znači da postoji osoba zbog koje ne osjećate grižnju savjesti kada je u pitanju hrana.

4. Uvijek imate društvo na događanjima

Bračni partner je osoba zbog koje se više ne morate brinuti da će vas na obiteljskim okupljanjima udaviti šira rodbina koju jedva poznajete. Suprug je osoba koja je tu da vam pravi društvo i drži nepoželjne sugovornike dalje od vas.

Slika nije dostupna Potvrdilo više od 5000 osoba: Pjesma za prvi ples koja "donosi sreću u braku"

5. Uvijek imate nekoga tko je uz vas čak i u onim ne tako dobrim trenucima

Živimo u ludim vremenima, a vi cijelo vrijeme imate nekoga tko je uz vas. Ok, ovdje ima i malo romantike. Jer on nije tu samo kad vam je masna kosa, kad treba prošetati psa, a vama se ne da, kad vas treba spasiti od dosadne rođakinje...

Bračni par U tome je tajna: Jasni znakovi da imate dobrog supruga

I to je sjajno. Sjajno je imati nekoga tko je tu kad vam se čini da vas se život raspada. Brak može biti sjajna stvar, bitno je samo da u njemu svatko pronađe stvari koje ga vesele i da pronađe ljepotu i vrijednost u svakodnevnim, samo naizgled beznačajnim trenucima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju