Vječito pitanje mnogih kada dođe doba skidanja kapa i lijepih proljetnih dana – odrezati šiške ili ne? Prije nego počnete razbijati glavu time hoćete li ih uspjeti održavati, koja dužina je idealna za vaš oblik lica i kako ih kombinirati s raznim frizurama, predlažemo da isprobate kako bi izgledalo da ih imate. Želite li tu promjenu, no niste sigurni hoćete li žaliti dan nakon- lažne šiške prava su stvar za vas.

Galerija Lažne šiške - 6 Lažne šiške - 5 Lažne šiške - 7 +5 Lažne šiške - 1

Evo kako u nekoliko koraka napraviti lažne šiške koje će poprilično zavarati slučajnog promatrača:

1. Razdijelite prednji dio kose tako da ju s češljem odijelite u razini ušiju.

2. Na vrhu glave svežite rep, a zatim napravite punđu tako da kosu savijete prema naprijed, a ne iza. Otprilike namjestite dužinu šiški koje ćete kasnije namjestiti malo bolje.

3. Kosu nakovrčajte kako bi bujnim kovrčama sakrili prijelaz od šiški. Mi smo za naše savršene kovrče koristili MoistureProtect Auto Curler. Ovo automatsko oblikovanje kovrča je toliko brzo i jednostavno da ćete u bilo kojem trenutku imati predivnu frizuru koja će izazvati divljenje okoline. Jednostavnim pritiskom na gumb, uređaj će sam oblikovati savršene kovrče, a uz zvučnu signalizaciju znati ćete kada je ona gotova. Uz to, moći ćete bezbrižno kovrčati kosu svaki dan jer MoistureProtect Auto Curler brine o zdravlju kose i štiti ju od pregrijavanja, kako bi ona zadržala pirodnu hidratizaciju kose i ostala sjajna i glatka.

4. Prođite prstima kroz kovrče i potjerajte ih prema naprijed.

5. Zatim jednim pramenom prekrijte gumicu kojom ste zavezali punđu, raširite je kako bi još više dobila na volumenu.

Lažne šiške - 7 Lažne šiške - 7 Foto: Tibor Marochini

6. Lažne šiške zatim peglom zavijte na vrhovima prema unutra kako bi izgledale prirodnije. MoistureProtect aparat za ravnanje koji smo koristili obavio je posao u trenu. Njegov senzor utvrđuje stanje kose 30 puta u sekundi i prilagođava temperaturu kako bi se zadržala prirodna hitratizacija kose. Osim što sprječava isušivanje kose, pomične ploče s oblogom od titanija rade manji pritisak na kosu te se tako smanjuje rizik od lomljenja.

7. Šiške namjestite po želji kako bi sakrili tjeme.

Ovu frizuru možete kombinirati uz razne modne dodatke ili ukrase za kosu.

Lažne šiške - 6 Lažne šiške - 6 Foto: Tibor Marochini

Primjerice, punđu možete sakriti trakom ili pin-up maramom, umjesto raspuštene kose svezati je u visoki rep ili je smotati u veliku opuštenu punđu i slično. A tko zna ako vam se lažne dovoljno svide, možda se u konačnici odvažite i napraviti one prave.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju