Svjetska prijestolnica glamura, mode i popularnih zvijezdi i zvjezdica živi 24 sata, a osim po navedenom New York je poznat i po vrhunskim zabavama, restoranima i vrlo uspješnim ženama koje savršeno balansiraju između posla i privatnog života te u cijeloj priči uspijevaju izgledati fit

Najpoznatije vrste dijeta koje su je prigrlio cijeli svijet, a koje obećavaju puno gladovanja i nekoliko kilograma manje kreću upravo iz ovih krajeva.

Trend koji je zavladao SAD-om zapravo je nešto sasvim drugo. Riječ je o takozvanoj dijeti Velike Jabuke koja osim što u nazivu ima pojam dijete po ničemu drugom se ne veže za klasičan režim prehrane i gladovanje već za uživanje u hrani i životu.

Ovu trenutno najpopularniju i najzdraviju dijetu prigrlile su mnoge Njujorčanke jer u njoj nema odricanja i zabrana i što je najvažnije nema niti gladovanja:

1. Jedite što vam paše.

2. Jedite samo i jedino kada ste stvarno gladni.

Dijeta Velike Jabuke osim što u nazivu ima pojam dijete po ničemu drugom se ne veže za klasičan režim prehrane i gladovanje, već za uživanje u hrani i životu

3. Ne prejedajte se već kad osjetite da više niste gladni povucite ručnu. Neka vam vaša šaka bude mjerilo količine na tanjuru.

4. Ne pregladnjujte se. Među zalogajčići su uvijek dobro došli. Saveznike potražite u krekerima, koštunjičavom i suhom voću. Napunite torbu, automobil ili džepove slasnim zalogajčićima koji će utažiti glad i učinili ste puno za sebe.

5. Slušajte svoje tijelo i jedite kad vam odgovara. Ako se zaželite hrane čak i oko 22 sata slobodno gricnite nešto pametno poput voća i utažite glad. Isto vrijedi i za deserte i slatke zalogajčiće poput pudinga i čokolade, ali u malim količinama (redak čokolade, a ne cijelu).

6. Pojednostavnite obroke. Dokazano je da što je veći izbor hrane to ćemo više pojesti. Veća ponuda, veća kušnja. Zadržite se na jednostavnim kombinacijama hrane i ili pak na istoj večeri dok vam ne dosadi.

7. Ne bježite od proteina i cjelovitih žitarica. Kruh, riža i tjestenina nisu vaši neprijatelji, dapače, oni su idealni za kombiniranje i smišljanje obroka. Izbjegavajte jedino bijele namirnice (rižu, tijesto mi kruh, odnosno općenito bijelo brašno).

8. Uživajte u povrću koliko god možete.

9. Riješite se brze hrane jer ona je vaš najgori neprijatelj.

10. Unesite u svoj život malo fizičke aktivnosti. Svaki oblik je dobro došao.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju