Idilične vile, terme, biseri Jadrana i prirodne ljepote diljem Lijepe Naše. Iako odmor najčešće vežemo uz toplije mjesece u godini, nema ništa ugodnijeg od vikend izleta koji će nas opustiti od naporne svakodnevice i udaljiti nas od ubrzanog života u metropoli. Iako su sve te destinacije prekrasne ljeti, jesen sa sobom nosi svoje čari, zato je sada idealno vrijeme za jedan stress free mini vikend daleko od gradskih gužvi kako bi se opustili i zabavili s našim najbližima.

Galerija Krka - Ivo Biočina Park prirode Kopački rit - Ivo Biočina Dubrovnik - Ivan Sardi +5 Bicikliranje zagorskim bregima- Ivo Biočina

Kako bi mogli uživati u prelijepim destinacijama koje pozivaju na odmor, Hrvatska Turistička zajednica je u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta organizirala Mjesec hrvatskog turizma na čijim se stranicama može pogledati bogata ponuda smještaja, hrane i pića, kulturnih atrakcija, aktivnog odmora idr. diljem Hrvatske s popustima od minimalno 35%.Akcija vrijedi do 7. studenog ove godine, zbog čega već sad sjedamo za kompjuter i bukiramo naš idući vikend odmor.

Opatija - Aleksandar Gospić Opatija - Aleksandar Gospić Foto: PR

Prekrasna Istra budi osjetila i u hladnijem razdoblju

Toskana u malom kako joj se često laska, Istra je jednako prekrasna ljeti kao i u hladnije doba godine. I dok se ljeti uvijek traži mjesto više kako u apartmanima i hotelima tako i u restoranima, završetkom sezone i dolaskom jeseni gužvi je sve manje zbog čega je ona idealno mjesto za vikend izlet prepun opuštanja i uživanja u svim njenim blagodatima. Smjestite se možemo u prekrasnim Lovranskim vilama s pogledom na more i uživati u zalascima sunca i laganoj šetnici Lungomare koja se proteže kroz razna mjesta. S obzirom na blizinu ostalih pitoresknih mjesta, lako se možemo prošetati i njima ili se pak zaletiti do Opatije koja odiše luksuzom i nalikuje na poznato francusko ljetovalište Nicu.

Gastronomija Istre - Ivo Biočina Gastronomija Istre - Ivo Biočina Foto: PR

Ako ne patite od pogleda na more, u samom središtu Istre istražiti možemo slikoviti Motovun, najbolje očuvanu srednjovjekovnu istarsku utvrdu koja odiše poviješću. A želimo li ga doživjeti punim plućima, smjestit ćemo se u Villu Anu, renoviranu kamenu kuću tik do Motovuna s panoramskim pogledom na zelene brežuljke i povijesni gradić. Vila može primiti do šestero ljudi, pa je idealna i za obitelji s djecom ili odmor s prijateljima.

Nacionalni park Krka - Zoran Jelača Nacionalni park Krka - Zoran Jelača Foto: PR

Aktivan odmor na jednom od naših najljepših Nacionalnih parkova

I dok u njegovim ljepotama najviše uživamo u ljetnim mjesecima, Nacionalni Park Krka sjaji posebnim sjajem u jesensko doba. Iako ga najčešće obilazimo pješice, pravu avanturu doživjet ćemo veslajući čamcem. Ruta je duga 4.5 km, a vesla se nizvodno gornjim tokom Krke pa će se tako putem moći uživati u pogledu na prekrasnu Kninsku tvrđavu i proći pored arheološkog lokaliteta Kapitul. Ipak, svi oni željni adrenalina ovime neće doći na svoje jer je poanta ove avanture uživati u mirnoj vožnji Krkom i doživjeti njene ljepote punim plućima dok istovremeno ostajemo aktivni veslajući čamac zajedno s prijateljima i vodičem koji će nam pobliže objasniti sve što ćemo na putu vidjeti.

Bicikliranje zagorskim bregima- Ivo Biočina Bicikliranje zagorskim bregima- Ivo Biočina Foto: PR

Uživancija u samom srcu Hrvatske

Na svega sat vremena od Zagreba, u prelijepom Zagorju, nalazi se mnoštvo sadržaja u kojima si možemo dati oduška od naporne svakodnevice. Bilo da uživamo u aktivnom odmoru kroz bicikliranje po zagorskim bregima, vožnju quadovima po zabočkim bregima ili se jednostavno odlučimo za jedan wellness vikend u okrilju Tuheljskih toplica, nećemo pogriješiti jer svaka je ponuda posebna na svoj način. Zagorje obiluje biciklističkim stazama gdje će svatko pronaći onu koja će mu odgovarati, bilo da je riječ o rekreativcu ili profesionalcu. Nevjerojatnu ljepotu slikovitih zagorskih brega možemo doživjeti kroz pustolovnu vožnju quadovima po vinskim stazama, a kad smo već tamo, zašto ne bismo i uživali u dobroj kapljici koja će ugrijati tijelo. Smjestiti se možemo u pravu Zagorsku hižu koja stavlja naglasak na tradiciju ili pak potegnuti do Termi Tuhelj i uživati u luksuznim kućicama i wellnessu koji nam nudi ova destinacija.

Park prirode Kopački rit - Ivo Biočina Park prirode Kopački rit - Ivo Biočina Foto: PR

Jedno s prirodom

Iako smo zemlja koja se voli hvaliti svojim morem, i istočna Hrvatska ima svojeg konja za trku. Park prirode Kopački rit prava je oaza u kojoj uživaju brojne životinje ovog kraja. On je dom 2000 bioloških vrsta te je jedno od najvećih močvarnih nizina u Europi. U okviru Mjeseca hrvatskog turizma, i mi možemo uživati u njegovim ljepotama kroz vožnju brodom po promotivnoj cijene i doživjeti ovaj posebni zoološki rezervat iz prve ruke. Nakon ovog živopisnog iskustva, odmoriti se možemo u nedavno renoviranom Hotelu Osijek tik uz rijeku Dravu i tamo razmaziti svoja osjetila uz dozu luksuza.

Dubrovnik - Ivan Sardi Dubrovnik - Ivan Sardi Foto: PR

Biser Jadrana nikad bliže

Nema onoga kojemu se Dubrovnik ne nalazi na popisu destinacija koje želi posjetiti. No s obzirom na njegovu lokaciju i razvikanost, malo tko si može priuštiti odlazak i boravak u njemu. Ipak, Mjesec hrvatskog turizma omogućio je da želja postane stvarnost, a ovaj biser Jadrana nikad bliži. Ponuda uključuje povratnu avionsku kartu za Dubrovnik iz Zagreba zbog čega ćemo u starome gradu biti već za kojih 40-ak minuta i tako moći pobliže doživjeti naš najpopularniji grad i uživati u svim njegovim znamenitostima čak i ako se tamo zaputimo samo za vikend.

Mjesec hrvatskog turizma nudi najmanje 35% popusta na brojne destinacije, smještajne jedinice i kulturne znamenitosti, zbog čega ćemo moći uživati u svim blagodatima Lijepe Naše po puno povoljnijim cijenama i doživjeti odmor za dušu i tijelo daleko od gradske vreve i užurbane svakodnevice.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Hrvatska turistička zajednica po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju