Ovogodišnji pobjednik Eurosonga nebinarna je osoba, a Nemo se na pozornici pojavio u ružičastoj suknji i topu s volanima. No znate li da je muškarac u haljini na Eurosongu prvi put nastupao sada već davne 1986.?

Norvešku je 1986. na domaćem terenu u Bergenu predstavljao Ketil Stokkan sa skladbom Romeo. Na sceni mu se pridružila norveška drag queen grupa The Great Garlic Girls.

To je bio prvi put u povijesti najvećeg europskog glazbenog natjecanja da se na pozornici pojavio muškarac u ženskoj odjeći, a njihovi su kostimi bili inspirirani pričom o ljubavi Romea i Julije te vremenom u koje je Shakespeare smjestio svoje djelo.

Norveška na Eurosongu 1986. Norveška na Eurosongu 1986. (Foto: Guliver Images)

Stihovi govore o pjevačevoj borbi za ljubav s osobom koju voli i želi. Svaki put kad pomisli da bi joj mogao biti blizu, odguruju ga riječi koje ga uspoređuju s poznatim Shakespeareovim likom: Bog zna da ti nikada nećeš biti Romeo.

Nježnoplava haljina s rozim i plavim rombovima na gornjem dijelu inspirirana Shakespearovim dobom bila je modni izbor plesača odjevenog u Juliju, nosio je i raskošnu plavu periku i perje, a u sličnim je tonovima bio i onaj odjeven u Romea.

Ketil Stokkan s članovima drag queen grupe The Great Garlic Girls Ketil Stokkan s članovima drag queen grupe The Great Garlic Girls (Foto: Guliver Images)

Da bi sve ostalo u stilu ludih osamdesetih, sam se Ketil odlučio za odijelo u jarko ružičastoj boji. Natjecanje su završili na 12. mjestu. 

Švicarac Nemo u ružičastoj suknji i čarapama koje kao da su inspirirane tabletićima Baby Lasagne Švicarski predstavnik u drugoj polufinalnoj večeri Švicarski predstavnik u drugoj polufinalnoj večeri Švicarski predstavnik u drugoj polufinalnoj večeri +2 Švicarski predstavnik u drugoj polufinalnoj večeri

Baš je wow! Conchitina crvena haljina s visokim prorezom možda je i najljepša na ovogodišnjem Eurosongu Conchita Wurst u finalu Eurosonga 2024. Conchita Wurst, Charlotte Perrelli i Carola Conchita Wurst, Charlotte Perrelli i Carola +2 Conchita Wurst

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju