Cijela obitelj Kardashian trenutno se zabavlja na skijanju u Coloradu. Kim Kardashian svakodnevno na društvenim mrežama objavljuje fotografije s putovanja, a na jednoj od njih svi su zamijetili novu frizuru North West

Kim Kardashian često je meta kritika zbog svojih modnih odabira, ali i odjeće u koju oblači svoju dvogodišnju kćerkicu North.

Osim odjeće, preispituju se i frizure malene djevojčice - mnogi su komentirali kako joj je kosica prečesto neprirodno stegnuta u 'top knot' punđu. Kim je na društvenim medijima objavila fotografiju kćerkice na kojoj su svi odmah zamijetili novu frizuru i zapitali se je li primjerena djevojčici njezine dobi.

Naime, malenoj North ugrađene su ekstenzije za kosu. Prije dva tjedna, uoči Uskrsa, fotografi su je snimili s njezinom prirodnom kovrčavom kosicom koja je sezala do donjeg dijela vrata, a sada ima duge pletenice.

Mnoge majke zabrinuto su komentirale ovu promjenu na društvenim mrežama i s pravom se zapitale trebaju li ovako maloj djeci ekstenzije za kosu. S njima se slaže dječja psihologinja Barbara Greenberg koja je za Yahoo objasnila zašto ekstenzije nisu primjerene za djecu.

Velika je razlika između dodavanja vrpci u frizuru i dodavanja nove kose. Djeca se vole preoblačiti, odijevati kostime, igrati se maštovito. Međutim, polu-trajna profesionalna priroda ekstenzija nije bezazlena poput perike i stavlja naglasak na ljepotu, ali na način koji nije primjeren za malu djecu. Igrajte se sa svojom djecom, ispletite im pletenice, naučite ih kako da to sami rade, ali nemojte slati poruku da je fizički izgled najvažniji, zaključila je.

Jesu li ekstenzije primjerene za malu djecu?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju