Žene različite dobi vrlo dobro poznaju estetski i zdravstveni problem mrske narančine kore, koja nam osobito smeta dolaskom toplijih dana i skidanjem u laganiju odjeću. Za borbu s celulitom nikada nije kasno, a metoda je bezbroj. Donosimo vam jednu koja postaje sve veći hit, a efikasno zaglađuje kožu i 'briše' celulit

Proljeće je na vratima i vrijeme je za akciju. Kako bi se 'obračunali' s neestetskim problemom donosimo vam nekoliko savjeta i jedan zanimljiv tretman koji učinkovito zaglađuje kožu.

Stručna anticelulitna masaža jedna je od omiljenih opcija mnogih žena za uklanjanje mrskih rupica, a posebno je učinkovita ukoliko se kombinira uz masaže s uređajima koji na celulit djeluju vakuumom, kisikom ili radio frekvencijom. Stručna anticelulitna masaža potiče potkožnu cirkulaciju i povećava je za čak 60 posto, koja potom djeluje na razgrađivanje masnih naslaga.

Stručna anticelulitna masaža potiče potkožnu cirkulaciju i povećava je za čak 60 posto

Upravo zbog tog efekta i mnoge se žene u borbi s neestetskim rupicama često odlučuju i za masažu kod kuće. One dosljedne svaki dan masiraju područja ugrožena celulitom.

No u posljednje vrijeme osobito je popularan način rješavanja celulita mezoterapijom.

'To su mali ubodi u kožu odnosno potkožje. Uštrcavaju se kokteli koji djeluju protiv celulita
', rekla je dr. med Jelena Jakić spec. dermatovenerolog, dodajući da se kod prvog stadija primjenjuju površinski ubodi, no ako se radi o većim problemima, fibrinskim naslagama injekcija mora ići duboko ispod kože.

PROMIJENA ŽIVOTNOG STILA NAJVAŽNIJI JE FAKTOR

Serija mezoterapijskih tretmana danas se smatra jednim od najboljih terapijskih pristupa za rješavanje celulita.

No stručnjaci upozoravaju kako sve metode mogu djelovati trenutno i poboljšati izgled kože no za rješavanje celulita važno je promijeniti životni stil. Potrebno je puno se kretati, u organizam unositi dovoljno tekućine, te se zdravo i umjereno se hraniti.

Na koje se sve načine možemo boriti s celulitom, ali i kako ga lukavim modnim trikovima prikriti pogledajte u prilogu InMagazina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju