Nedavno je na Netflixu izašla nova srednjoškolska komedija u kojoj je ulogu protagonistice dobila simpatična Rebel Wilson. Ovo je odličan film za subotnje druženje s prijateljicama ili, kako popularno volimo reći, lagani odmor za dušu i mozak.

"Senior Year", ili "Završna godina", komedija je koju je režirao britanski redatelj Alex Hardcastle, poznat po stvaranju kvalitetnih sitcoma i po nevjerojatnom talentu da nas na elegantan način nasmije i opusti.

Uvijek originalna Rebel Wilson će vas u svakoj ulozi nasmijati do suza. To je slučaj i u ovoj komediji. Njezina uloga je pomalo dosadnu radnju učinila simpatičnom, šarmantnom, duhovitom i živahnom.

Senior Year Novu komediju režirao je Alex Hardcastle (Foto: Netflix)

Ovaj film nas na trenutak vraća u početak 2000-tih. Rebel glumi prekrasnu srednjoškolku Stephanie. Ona je klasična maturantica koja ima savršen život. Kapetanica je školskih navijačica, ima super prijatelje i prekrasnog dečka. Postigla je sve što je htjela, osim najvećeg životnog sna – da postane kraljicom maturalne večeri.

Živjela je super srednjoškolski život sve do trenutka kada je, na jednom od svojih nastupa, završila u komi. Radnja počinje kada se Stephanie probudi iz kome nakon 20 godina. Iako sada ima 37, u glavi je još uvijek 17-godišnjakinja, a njezin glavni životni cilj – da postane kraljicom maturalne večeri, ponovno postaje aktualan.

Osim Rebel Wilson, u filmu glume Alicia Silverstone, Justin Hartley i Marry Holand, a ostatak glumačke postave su neki novi klinci, poput Joshue Colleya, Michaela Ciminoa i Avantike Vandanapu. U filmu se na trenutak pojavljuje i Steve Aoki.

Senior Year Stephanie se probudi iz kome nakon 20 godina (Foto: Netflix)

Kritičari i publika kažu da se radi o laganoj komediji za subotnje popodne, ali ako očekujete atmosferu omiljenih filmova kao što su "Mean Girls", "Never been kissed" ili "Easy A", smanjite očekivanja.

Slika nije dostupna Pet europskih serija na Netflixu idealnih za uživanje na slobodan dan

Mnogi su ovu komediju, po reakcijama publike, usporedili s popularnom Netflixovom serijom "Emily in Paris". Neki su bili razočarani banalnošću priče, a drugi su pak bili oduševljeni laganom radnjom koja je ispunila svoju svrhu - zabavila nas je i opustila. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju