Ako ste se ikada zapitali kako nastaje kazališna predstava, sada možete doznati u predstavi "Najljepši posao na svijetu", koja je nastala prema istoimenoj slikovnici Ivice Ivanca, u režiji Hrvoja Korbara.

Sjedite u gledalištu, svjetla se polako gase, otvara se zastor i – predstava počinje. Ispred vas, na pozornici, nastaje jedan sasvim novi svijet, koji može biti jako sličan onome koji poznajemo ili pak potpuno drugačiji. U mraku gledališta imate osjećaj kao da ste kroz ključanicu zavirili u nečiji stan i tada se događa kazališna čarolija - sjedeći u mraku gledališta, zaboravite da ste u kazalištu. Ono što se događa na pozornici postaje stvarnost.
 

Prema slikovnici Ivice Ivanca "Najljepši posao na svijetu" kazalište Trešnja postavlja novu predstavu koja će vas povesti kroz kazališne hodnike i upoznati sa svima onima koje inače ne vidite na pozornici, a bez koji predstava ne bi mogla nastati - redateljem, piscem, kostimografom, scenografom, rekviziterima, krojačicama, scenskim radnicima…

Usprkos svim nedaćama s kojima se susretnu tijekom pustolovine, kakva je nastanak jedne kazališne predstave, svaki od njih potvrdit će vam da je baš njihov posao – najljepši posao na svijetu.

 Prvi put radim u Trešnji i zaista sam zahvalan ansamblu, ali i svim drugim malim velikim ljudima iza pozornice, jer su me podsjetili na to da je naš posao – najljepši posao na svijetu, ispunjen igrom, smijehom, maštom i veseljem. Vjerujem da će ansambl i cijeli autorski tim tu energiju uspješno prenijeti i publici, među kojima će se možda naći i neki budući kazališni glumac, redatelj, pisac…, rekao je redatelj Hrvoje Korbar koji je predstavu režirao prema dramatizaciji Sunčice Sodar.

Scenografiju i oblikovanje svjetla potpisuje Ivan Lušičić Liik, kostime je osmislila Barbara Bourek, scenski pokret Nikolina Medak, a autor glazbe je Stanislav Kovačić. Premijera će se održati 30. travnja 2021.

Glume: Silvio Mumelaš, Radovan Ruždjak, Ivana Bakarić, Dubravka Lelas, Karla Brbić, Aleksandra Naumov, Daria Knez Rukavina, Tvrtko Jurić, Luka Bulović i Kruno Bakota.

Kazalište je u svojoj suštini – igra, igra u kojoj stvaramo i gradimo nove svjetove. Zavirite u svijet nove predstave u kazalištu Trešnja koja je na rasporedu 2., 7., 8. i 9. svibnja, a namijenjena je publici starijoj od šest godina.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju