Posljednjih godina mnogo se pričalo o tome kako bismo zapravo trebali nositi tajice. Točnije, kako bismo ih trebali kombinirati s drugim odjevnim komadima i jesu li one primjerena zamjena hlačama.

Galerija Chanel, proljeće/ljeto 2019. Chanel, Resort 2017. Roberto Cavalli, proljeće/ljeto 2019. +6 MSGM, proljeće/ljeto 2019.

Žene su i dalje podijeljene u dva tima po tom pitanju pa tako jedne ne vide ništa loše u tome da se tajice nose samostalno umjesto hlača, a druge smatraju da ih se samostalno može nositi samo tijekom sportskih aktivnosti.

Drugom timu pripadali su i modni znalci koji su smatrali kako su tajice ipak srodne najlonkama, a ne klasičnim hlačama pa bismo ih zato ipak trebali nositi ispod haljina ili suknji.

Međutim, možda je stiglo vrijeme da se sva ta pravila preispitaju jer im je upravo modna industrija sada "udarila kontru".

Chanel, proljeće/ljeto 2019. Chanel, proljeće/ljeto 2019. (Foto: Getty Images)

Kada je Karl Lagerfeld u Resort 2017 kolekciji za modnu kuću Chanel na pistu poslao i nekoliko modela kratkih tajica, čak je i američki Vogue diplomatski počeo predlagati kombinacije u kojima su tajice zamjena za hlače.

Chanel, proljeće/ljeto 2019. Chanel, proljeće/ljeto 2019. (Foto: Getty Images)

Samo nekoliko sezona kasnije jedan model tajica zavladao je kolekcijama za proljeće/ljeto 2019. godine. Radi se o - "bickama". Kratke tajice inspirirane sportskim modelom nekad rezerviranim samo za bicikliste, prema preporukama brojnih modnih kuća, ovo proljeće i ljeto slobodno možemo nositi kako god poželimo.

 

Namjeravate li nositi bicke?

glasova:

Lagerfeld ih je ovaj put spojio s laganim puloverom, Roberto Cavalli predlaže “večernju” varijantu ukrašenu blještavim aplikacijama u kombinaciji s gležnjačama, a modna kuća Fendi jednostavnu dnevnu s košuljom i balerinkama.

Chanel, Resort 2017. Chanel, Resort 2017. (Foto: Getty Images)

“Bicke” su već zaživjele u ormarima poznatih dama, a hoće li uistinu postati opće prihvaćene među ostalim ženama saznat ćemo uskoro. Ako ste spremni za eksperimentiranje s ovim tajicama, u galeriji pogledajte nekoliko modela koje smo pronašli za vas.

Fendi, proljeće/ljeto 2019. Fendi, proljeće/ljeto 2019. (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju