Izlozi su se polako počeli puniti božićnim dekoracijama, počeli smo ispijati vruće čokolade... Nema sumnje u to da nas pomalo zaposjeda božićni duh. Neizostavni dio toga su i filmovi.

Bez obzira na to što se događalo sa svijetom u narednih nekoliko tjedana, božićni filmovi ono su čemu se veselimo. Iako uvijek rado posežemo i za dobrim starim klasicima, ove godine stižu nam i neki od filmova koji će nam predstaviti Božić na jedan drugačiji način, podsjetiti nas na ono što je uistinu važno i u nama probuditi duh blagdana.

Ovo su neki od njih koji su dostupni na Netflixu, Lifetimeu, Apple TV + i Hallmarku.

1. Holidate
Na koliko ste samo božićnih domjenaka bili i poželjeli da kao i drugi imate svoju pratnju? Jednako je i s djevojkom i mladićem koje utjelovljuju Emma Roberts i Luke Bracey. Oboje se više ne mogu nositi s pritiskom koji im nameće njihova bliska okolina, pa sasvim slučajno odlučuju da će jedno drugome biti pratnja na svim božićnim zabavama koje su pred njima.

U skladu s romantičnim komedijama, jasno je da će ovo dvoje spoznati da su uistinu zaljubljeni jedno u drugo, no ono što ovaj film čini posebnim jest to što sjajno oslikava pritisak društva koji se napose povećava tijekom blagdana.

2. Jingle Jangle: A Christmas Journey
Ako ste ljubiteljica mjuzikla, oduševit će vas ova topla priča koju krije graditelj igračaka, a koja će pokazati da naša mašta nema granica. Njegov šef pritišće ga da napokon napravi revolucionarnu igračku koju već godinama obećava.

Scena iz filma \'Imaš poštu\' Nikada ne dosade: 10 jesenskih filmova idealnih uz dekicu i kokice

Daje mu rok do Božića, a da bi to uspio, naš graditelj igračaka kreće u pravu pustolovinu – od prisjećanja na prošlost i izrade čarobnog robota do potrage za njime uz pomoć svoje unuke. A vrijeme otkucava..

3. The Princess Switch: Switched Again
Vanessa Hudgens već nas je dvije godine zaredom oduševljavala u Netflixovima božićnim filmovima, a čini se da će tako biti i ove godine. Lady Margaret, nasljednica prijestolja u kraljevini Montenaro, te Stacy, slastičarka iz Chicaga koje nevjerojatno nalikuju jedna drugoj ponovno će zamijeniti svoja mjesta, a sve to u okružju čarolije Božića.

4. Dolly Parton's Christmas on the Square
Topla božićna priča popraćena izvanrednim glazbenim izvedbama Dolly Parton krije se iza novog Netflixovog filma u kojem uz Dolly Parton glumi i dobro nam znana Christine Baranski. Upravo je ona utjelovljenje pohlepe, a neposredno prije samog Božića posjećuje je duh (Dolly).

Topli napitak, dekica i božićni film - pripreme za Božić mogu početi.

Dakako, radnja neodoljivo podsjeća na Božićnu priču Charlesa Dickensa, samo što su sada u glavnim ulogama žene. O kojoj se god verziji obrade Dickensa radilo, to je svojevrsni klasični lajtmotiv Božića kojem se uvijek rado vraćamo. Uz 14 originalnih pjesama, ovo će zasigurno postati jedan od Netflixovih novih božićnih klasika.

5. The Christmas Chronicles 2
Kurt Russell i Goldie Hawn, inače partneri u stvarnom životu, udružili su snage i na filmu. Odjeveni u ruho Djeda Božićnjaka i Bake Mraz, opet nas vode u svoje selo u koje igrom slučaja zalutaju i djevojčica Kate i dječak Jack.

Slika nije dostupna U društvu prijateljica: 10 filmova koje mora pogledati svaka žena

Dok otkrivaju čaroliju Sjevernog pola, sve biva naprasno prekinuto kada jedan problematični tinejdžer ukrade zvijezdu koja štiti čitavo selo i sve u njemu. Ono što slijedi, prava je bitka za očuvanje Božića.

6. The Christmas House
Božić ne bi bio Božić bez Hallmarkovih filmova, a jedan takav stiže i ove godine. Glave obitelji Mitchell odlučuju da je vrijeme da božićne blagdane cijela obitelj ope provede zajedno. Zato kući stižu sin Mike, poznata televizijska zvijezda, te Brandon. Dok Brandon i njegov suprug čekaju vijesti o posvajanju djeteta, Mike će se opet zbližiti sa svojom ljubavi iz djetinjstva. No ostaje pitanje hoće li izrada božićne kućice uspjeti povezati obitelj.

7. Mariah Carey's Magical Christmas Special
Ako je uz ijedno glazbeno ime prva asocijacija Božić, onda je to zasigurno Mariah Carey. Iako se za sada ne zna previše detalja o ovom ostvarenju, opisuje se kao „inovativni specijal“ koji će kombinirati glazbu, ples i animaciju, uz „toplu priču koja će ujediniti svijet“.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju