Poznata holivudska kozmetičarka Kate Somerville nedavno je otkrila da su se mnoge njezine slavne klijentice prepustile novom trendu u depilaciji koji izaziva dosta čuđenja. Naime, one briju lice, baš poput muškaraca

Žene koje imaju problema s hormonima ili štitnjačom dobro znaju da dlačice na licu ponekad malo ‘podivljaju’, pogotovo na području brade. Taj problem rješavamo pincetom dok se npr. dlačice iznad usne uglavnom izbjeljuju ili uklanjaju trakama za depilaciju.

Sve više žena brije lice, baš onako kako to rade muškarci.

Njihovo uklanjanje s tih dijelova lica nije ništa čudno, ali ono što spada u tu kategoriju definitivno je novi trend u depilaciji. Sve više žena brije lice, baš onako kako to rade muškarci.

Kate Somerville, poznata kozmetičarka koja brine o licima mnogih slavnih dama, priznala je da to rade i mnoge njezine klijentice. Njihov identitet nije otkrila jer one činjenicu da briju lice ipak žele zadržati u tajnosti, s obzirom da se radi o prilično neuobičajenoj praksi.

Uzlatno doba Hollywooda to je bila sasvim normalna stvar za velike dive pa je dlačice s lica na ovaj način uklanjala i Elizabeth Taylor, a tisućama godina prije nje to je radila i Kleopatra.

UTJECAJ BRIJANJA NA LICE

Dermatolozi upozoravaju da brijanje kod žena s problematičnom kožom sklonom aknama nije sigurno.

Kate preporučuje brijanje lica svim ženama i tvrdi da tako koža lica postaje čišća i blistavija, s obzirom na to da se britvicom istovremeno odrađuje sjajan piling. Dodaje i da je lakše pravilno nanijeti make up na obrijano lice.

Međutim, žene diljem svijeta ne žele prihvatiti ovaj savjet i smatraju kako se radi o još jednoj nepotrebnoj novotariji koja će ženama samo zakomplicirati život. Na društvenim mrežama razvile su se žustre rasprave o ovoj temi i većina žena koja je u njima sudjelovala odbija brijati lice.

Valja napomenuti kako i neki dermatolozi upozoravaju da brijanje kod žena s problematičnom kožom sklonom aknama nije sigurno jer može doći do ozljeda. Naposljetku, sitne dlačice na licu koje su zapravo jedva vidljive u potpunosti su normalna pojava koje se ni jedna žena ne bi trebala sramiti.

Biste li ikada brijali lice?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju