Ljetni dani još su uzbudljiviji i ljepši uz nekoliko kapljica omiljenog parfema za najtoplije godišnje doba. Imperativ su nam toaletne vode i parfemske vodice, lakše i prozračnije od klasičnih parfema jer vrući dani traže takve nenametljive i nježne mirise.

Galerija Ljetni parfem Tom Ford Soleil Brulan Maison Francis Kurkdjian Aqua Vitae Cologne forte +7 Nuxe Eau Délicieuse Parfumante Vaporisateur

Možda se među mirisima stvorenima za ljeto koje smo izdvojili u nastavku nalazi i vaš novi najdraži ljetni parfem.

L’Erbolario Cocco

Prve note koje otvaraju ovaj parfem su posuđene od kokosove vodice dok vas egzotično srca parfema osvaja notama Ylang Ylanga. Za savršeno finale tu je vanilija koja se sljubljuje sa snažnim baznim notama cedrovine i bijelog mošusa. Dame koje ga vole kažu da se radi o mirisu koji priziva duge ljetne dane pune sunca, mora i bezbrižnosti.

L’Erbolario Cocco L’Erbolario Cocco (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Tom Ford Soleil Brulan

Ovaj miris inspiriran ljetom i suncem u gornjim notama ima ružičasti papar, mandarinu i bergamot. Med i cvijet naranče su u sredini, dok bazu mirisa čine smola, olibanim, jantar, drvene note, koža i vetiver. Obožavatelji ovog unseks mirisa kažu da je jedinstevn, drugačiji, neobičan... Opisuju ga i kao miris savršen za noćne izlaske.

Tom Ford Soleil Brulan Tom Ford Soleil Brulan (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Maison Francis Kurkdjian Aqua Vitae Cologne forte

Parfemskoj vodi Aqua Vitae Cologne forte mandarina iz Italije daje svijetlu svježinu bergamotu i dovodi osjetila do blistavo citrusnog i sunčano cvjetnog mirisa. Izrazito osvježavajući miris ostavlja trag zasićen suncem i senzualnim mošusima potaknut sandalovinom iz Indije.Dame koje ga vole kažu da se radi o prekrasnom mirisu koji u njima budi sretne osjećaje. Savršen je za topliji dio godine, a u onom hladnijem može vam poslužiti kao savršeni popravljač raspoloženja.

Maison Francis Kurkdjian Aqua Vitae Cologne forte Maison Francis Kurkdjian Aqua Vitae Cologne forte (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Nuxe Eau Délicieuse Parfumante Vaporisateur

Ova slasna mirisna vodica za tijelo s notama ljeta spoj je blistavih tonova slatkih naranči i petitgraina. Tu su i note kokosa i cvjetova Tiare obavijene vanilijom i mošusom. Dame koje vole ovaj miris kažu da je ugodan, mekan i sladak, savršen ljetni miris koji će se svidjeti većini ljudi.

Nuxe Eau Délicieuse Parfumante Vaporisateur Nuxe Eau Délicieuse Parfumante Vaporisateur (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Francesca Bianchi Sex and the Sea

Mimoza, ananas, kokos, smilje, ruža, iris, sandalovina, smirna, labdanum, benzoin, ambergris, cibetka, vanilija. Sve su ovo note spojene u bočici ovog parfema koji predstavlja sjećanje na senzualni susret na moru. Dame koje ga vole kažu da se radi o mirisu koji impresionira i osvaja sva osjetila. Dodaju kako se radi o mješavine nevjerojatne kvalitete i vrhunski raspoređenih nota.

Francesca Bianchi Sex and the Sea Francesca Bianchi Sex and the Sea (Foto: TOP.hr)

Juliette Has a Gun Lust for sun

Miris Lust for sun je oda ljetnim radostima, ljeto u bočici. Parfem u gornjim notama ima freziju, kosos i bergamot, u sredini su gardenija, Ylang-Ylang, jasmin i cvijet naranče dok bazu čine bijeli mošus, ambroksan i vanilija. Dame koje ga imaju na popisu mirnish favorita, kažu da je ovaj mris svjetao, čist i dugotrajan. On je kao stvoren za proljeće i ljeto te jedan od onih u koje se zaljubljuje na prvu.

Juliette has a gun Lust for sun Juliette has a gun Lust for sun (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Maison Margiela Replica Beach Walk

Ovaj cvjetno-voćni gurmanski miris u gornjim notama ima bergamot, limun i ružičasti papar. U sredini su Ylang-Ylang, kokosovo mlijeko i heliotorp, dok su u bazi mošus, benzoin i cedar. Dame koje vole ovaj miris kažu da je lijep i umirujući te da miriše na topli pijesak, osunčanu kožu, slani zrak i sreću.

Maison Margiela Replica Beach Walk Maison Margiela Replica Beach Walk (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Marc Jacobs Daisy Love Paradise Eau de Toilette

Ova cvjetno-drvenasta gurmanska kompozicija u gornjim notama ima peruniku, u srcu je pačuli dok bazu čini sorbe. Dame koje vole ovaj parfem kažu da miriše božanstveno kao i da ne postoji ništa s čime ga se može usporediti. Dodaju kako se radi o divnom parfemu koji je posebno prikladan za ljetnu sezonu.

Marc Jacobs Daisy Love Paradise Eau de Toilette Marc Jacobs Daisy Love Paradise Eau de Toilette (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Byredo Sundazed

Miris je ovo koji u gornjim notama ima mandarinu i kalifornijski limun, u sredini su neroli i jasmin sambac dok su bazne note šećerna vuna i bijeli mošus.

Byredo Sundazed Byredo Sundazed (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Dame koje ga vole kažu da je ovo divan, veseo, zabavn i razigran miris u koji ćete se zaljubiti od prvog trenutka.

Sočni, svježi i vedri: Deset citrusnih mirisa idealnih za ljetne dane Chanel Cristalle Eau Verte L'Occitane Eau de Toilette Verveine Agrumes – Citronovac s citrusima Maison Margiela Under The Lemon Trees +7 Xerjoff Fiore d'Ulivo

Sedam mazalica za tijelo koje mirišu mazno poput parfema Krema za tijelo Afrodita Sun Care jogurt poslije sunčanja, 12,10 eura L'Occitane bademovo koncentrirano mlijeko, 51 euro +4 La PIEL ulje za sunčanje limun/ananas, 14,90 eura

Zara Peach Glow

Ovo je elegantna cvjetna parfemska voda s voćnom bazom breskve i grejpa koje su ojačane senzualnim pralinama i privlačnim jantarom. Obožavateljice miris opisuju kao ugodan miris stvoren za ljetne dane koji će vam osigurati brojne komplimente. Dodaju kako je miris sladak, ženstven, zabavan i nimalo težak.

Zara Peach Glow Zara Peach Glow (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju