Toaletne vode i parfemi sa slasnim, vedrim citrusnim aromama mnogima su najdraži izbor za ljeto. Izdvojili smo deset takvih mirisa idealnih za vruće dane i večeri.

Galerija Chanel Cristalle Eau Verte L'Occitane Eau de Toilette Verveine Agrumes – Citronovac s citrusima Maison Margiela Under The Lemon Trees +7 Xerjoff Fiore d'Ulivo  

1. Chanel Cristalle Eau Verte

Nasljednik kultnog Chanelova parfema Cristalle iz 1974. godine. Miris je kombiniran od aroma magnolije, jasmina, bijelog cvijeća, sicilijanskog limuna i bergamota. Prema riječima jedne obožavateljice mirisa, ovo je vjerojatno najopuštajući i najprirodniji citrusno cvjetni miris koji ćete pomirisati u životu. Miris je svjež, elegantan, otmjen i vedar.

Chanel Cristalle Eau Verte Chanel Cristalle Eau Verte (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. L'Occitane Eau de Toilette Verveine Agrumes – Citronovac s citrusima

Obogaćene citronovcem iz Provanse, eteričnim uljima limuna i naranče te ekstraktom grejpa, ove osvježavajuće mirisne note ostavljaju kožu nježno parfumiranom energizirajućim i voćnim mirisom. Organski citronovac iz Provanse te grejp i limun s Mediterana, objedinjuju se u uzbudljivom zanosu koji djeluje kao beskrajni odgovor na sve. To je bezvremenski miris koji nikada ne stari. Savršen je za sve sezone, svaku dob, za muškarce i žene.

L'Occitane Eau de Toilette Verveine Agrumes – Citronovac s citrusima L'Occitane Eau de Toilette Verveine Agrumes – Citronovac s citrusima (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Maison Margiela Under The Lemon Trees

Miris Under The Lemon Tree na tržištu je od 2018. godine. Gornje note su limeta, petitgrain i kardamom, u sredini su zeleni čak, mate i korijander dok bazu čine bijeli mošus, cedar i kamena ruža. Dame koje vole ovaj parfem kažu da miriše kao da ste upravo zakoračili na neko prekrasno mjesto. Miris je, kažu, sladak, čist, sočan, lijep, opuštajuć i kao stvoren za proljeće i ljeto.

Maison Margiela Under The Lemon Trees Maison Margiela Under The Lemon Trees (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Xerjoff Fiore d'Ulivo

U gornjim notama ovog mirisa su korica od limuna, bazilikum, cvjetovi lotusa i zrnca ambrete. Sredinu čine cvjetovi masline, jasmin i magnolja dok su u bazi benzoin, ambra i mošus. Obožavateljice mirisa kažu da je jednostavno izuzetan, kao ljeto u bočici. Ovako mora mirisati raj, jedno je od opažanja o ovom mirisu.

Xerjoff Fiore d'Ulivo Xerjoff Fiore d'Ulivo (Foto: TOP.hr)

5. Calvin Klein CK One

Jedan od prvih parfema na svijetu koji je nosio predznak unisex sadrži note sočne note papaje, ananasa, limuna i cvijeća, dok bazu čini zeleni čaj. Prema riječica obožavateljica mirisa, radi se o parfemu u čijoj se bočici krije čisti optimizam, a gotovo je nemoguće pomirisati ga bez da vam izmami osmijeh na lice. Kao stvoren je za svakodnevno nošenje, posebno u ljetnim mjesecima.

Calvin Klein CK One Calvin Klein CK One (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Giorgio Armani Acqua Di Gioia

Inspiriran ljetnim praznicima koje je dizajner provodio na otoku Pantelleria (gdje Armani ima vile), ovaj miris nastao je inspiriran idejom bijega u prirodu. Parfem je spoj osvježavajućih nota zdrobljenog lišća mente i limuna s Calabrije te slatkog jasmina i ružičastog papra uz bazu od bušina, šećera i djevičanskog cedra.

Dame koje ga vole daju mu palac gore jer je, kažu, svjež, opuštajući i ugodan miris koji je nosiv svaki dan.

Giorgio Armani Acqua Di Gioia Giorgio Armani Acqua Di Gioia (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh

Ovo je zabavan cvjetno-voćni miris koji će vas odvesti na neko vedro, sretno mjesto. Gornje note čine grejp, zeleni akordi, malina i kruška; srednje note su jasmin, ruža, ljubičica, liči i cvijet drveta jabuke, dok u baznim notama osvajaju mošus, djevičanski cedar i šljiva.

Dame koje vole ovaj miris kažu da ih podsjeća na ljetne haljine, držanja za ruke, pufaste oblake... Osim toga miris je lagan, čist, razigran i jedan od onih na račun kojih ćete dobiti puno komplimenata.

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh (Foto: Internetska stranica proizvođača) .

8. Elizabeth Arden Green Tea Citron Freesia

Gornje note ovog citrusnog, aromatičnog mirisa čine zelen čaj, mandarina, bergamot i limunska trava, u sredini su rezeda, crni papar, bijela frezijja, ciklama, jasmin sambac, dok bazu čine breza i mošus. Dame koje ga vole kažu da se radi o ženstvenom mirisu kao stvorenom za ljeto.

Elizabeth Arden Green Tea Citron Freesia Elizabeth Arden Green Tea Citron Freesia (Foto: Internetska stranica proizvođača)

9. Versace Yellow Diamond

Čist, transparentan i živahan cvjetni miris, svjetlucav i intenzivan kao žuta boja, a luksuzan i ženstven poput dijamanta. Kompozicija se otvara iskričavom svježinom citrona, bergamota, nerolija i šerbeta kruške. U srcu su smješteni prozračni cvjetovi naranče, frezija, mimoza i lokanj. Bazu čine amber, dragocjeni mošus i guaiac drvo. Sunce u bočici je jedan od čestih komentara na ovaj miris koji je za mnoge dame savršen ljetni odabir. Kažu da je svjež, divan miris kao stvoren za svaki dan.

Versace Yellow Diamond Versace Yellow Diamond (Foto: Internetska stranica proizvođača)

10. Nicolaï Eau de Yuzu

Toaletna voda koja se opisuje kao čudesna šetnja sofisticiranim japanskim vrtovima. Drveni akord na pozadini pačulija, gaiac drva i vetivera oblikuje kompoziciju i produžuje volatilnost citrusa i vodenih nota za svjež i snažan mirisni trag.

Obožavateljice mirisa kažu da se radi o savršeno spojenim mirisnim notama koje će oduševiti sve koji vole svježe mirise.

Nicolaï Eau de Yuzu Nicolaï Eau de Yuzu (Foto: TOP.hr)

Odabrana su dva parfema godine s najljepšim bočicama Gucci The Alchemist’s Garden Tears From The Moon Eau de Parfum Mind Games Double Attack Extrait de Parfum Taffin Fragrance Le Vert No. 7723 +9 Christian Louboutin Beauty Loubimar Najnoviji popis 10 najboljih ženskih parfema svih vremena Dior Hypnotic Poison Chanel Coco Mademoiselle Mugler Alien +2 Dior Addict Dior

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju