Modnu sezonu jesen/zimu obilježit će i nekoliko najnovijih parfema, od kojih su neki i nove verzije kultnih klasika. Pogledajte koji su to mirisni noviteti stigli u parfumerije, a tko zna, možda vam neki od njih postane najdraži parfem

1. Dior "Miss Dior"
Parfem nastao 1947. godine sedam desetljeća kasnije dobio je svoju novu interpretaciju. Najnovija verzija kultnog mirisa "Miss Dior" predstavljena je kao oda ljubavi i parfem koji miriše na ljubav.

Više nego ikada prije glavni kreator mirisa u Dioru François Demachy želio je stvoriti parfem koji simbolizira drsku, odvažnu eleganciju predstavljajući tako tumačenje ženstvenosti u Dioru koja je moderna, buntovna i elegantna. Za te vatrene žene, nježne u srcu i rječite, ponovno je rođen "Miss Dior", moćan, živahan i bridak, a opet vrlo senzualan.

Modnu sezonu jesen/zimu obilježit će i nekoliko najnovijih parfema od kojih su neki i nove verzije kultnih klasika. Pogledajte koji su to mirisni noviteti stigli u parfumerije, a tko zna, možda vam neki od njih postane najdraži parfem

U parfemu su spojeni senzualni slatkasti mirisi majske ruže i seksi miris damask ruže. Britke note svježih citrusa dolaze u obliku crvene naranče, mandarine i kalabrijskog bergamota. Izdašan i eteričan miris obogaćen je snažnim ružičastim paprom i gvajanskim palisandrom.

Cijena:
EDP 30 ml - 528 kn
EDP 50 ml - 739 kn
EDP 100 ml - 1042 kn
EDP 150 ml - 1303 kn

2. Blumarine "Dange-Rose"
Parfem pripada obitelji cvjetno-drvenasto-aromatičnih mirisa i svojim notama opisuje dinamičnu, modernu ženstvenost. Glavne note prikazuju snagu kroz aromatičnu moć cvjetova bosiljka koji se susreću sa sofisticiranom provokacijom ružičastog papra dok se miješaju s azijskim notama nashi kruške.

Ovi svijetli, zeleni sastojci slave vrijednosti suvremenih žena i njihov fokus na prirodu i okoliš. Note srca stabiliziraju se u Opasnoj ruži, komponenti čiji karakter definira berusaiyu ruža, poznata kao ruža iz Versaillesa, te note frezije i magnolije. U bazi se susreću meke i primamljive note drva kašmira, pačulija i bijelog ambera.

Bočica parfema Blumarine "Dange-Rose" prati prirodni oblik ružina pupoljka, dok je elegantno i atraktivno vanjsko pakiranje prekriveno plišanim laticama crne ruže.

Cijena:
EDP 30ml - 299,50 kn
EDP 50ml - 429 kn
EDP 100ml - 574,90 kn

3. Chanel "Gabrielle Chanel"
U parfemskoj kreaciji "Gabrielle Chanel" u prvom je planu šanelovska bjelina, tako da srce miriše na bijelo cvijeće – jasmin, tuberozu i cvijet naranče te ylang-ylang. Upravo zbog isprepletanja tih nota sa sandolovinom i mošusom u bazi "Gabrielle Chanel" ima postojanu ženstvenost, a zahvaljujući grejpu i mandarini u gornjim notama ima i svojevrsnu lakoću i svježinu.

Posebna je inovacija parfema predivna četverokutna bočica od tankog stakla bez naglašenih rubova, zbog čega izgleda kao da je parfem u najnježnijoj tankoj opni od stakla. Tako bočica simbolizira i lakoću nošenja ovog mirisa, kao i njegov svijetli karakter, naglašen i propuštanjem svjetlosti i najnježnijom bojom parfema.

Cijena:
EDP 50 ml - 797 kn
EDP 100 ml - 1108 kn

4. Avon "Today Tommorow Always My Everything"
Avonov mirisni novitet iz kolekcije mirisa TTA (Today Tomorrow Always) dolazi u ženskoj i muškoj verziji. Ženska inačica mirisa dolazi u obliku parfema bogatog cvjetnog mirisa ekskluzivnog poput ružičastog dijamanta. Glavni su tonovi parfema "Today Tommorow Always My Everything" bergamot, đumbir, senzualni jasmin, ruža i praline.

Muška verzija, "Today Tommorow Always My Everything for Him" dolazi u obliku toaletne vode koja predstavlja elegantnu aromatičnu mješavinu dragocjenu poput čistog zlata. Glavni su tonovi toaletne vode za muškarce bergamot, vodena metvica, lavanda, papar i pačuli.

Cijena:
Ženski EDP 50 ml - 119,90 kn
Muški EDT 75 ml - 119,90 kn

5. Gucci "Gucci Bloom"

Prvi Guccijev miris u potpunosti razvijen pod kreativnim nadzorom Alessandra Michele mirisna je preslika filozofije koja trenutno prevladava u toj modnoj kući. "Gucci Bloom" slavi autentičnost, vitalnost i raznolikost žene za koju stvara te onih koji se pronalaze u toj viziji. Miris je zamišljen kao bogat vrt pun različita cvijeća i opojnih mirisa. Autentičnost je osmišljena kroz visoko koncentrirane prirodne sastojke. Note cvatu kao koncentracija cvijeća, jedinstven izričaj u svijetu sastojaka koji donosi novo olfaktorno iskustvo.

Prirodna tuberoza iz Indije povezana je s jasminom. Ekstrakt pupa jasmina dobiven je dosad nekorištenom metodom ekstrakcije koja spaja prirodne odlike jasmina i njegovih molekula da ostavi osjećaj svježega mirisa na koži. "Gucci Bloom" također sadrži note još jednog cvijeta koji se prvi put koristi u svijetu mirisa: Rangoon Creeper. Otkriven u južnoj Indiji, Rangoon Creeper utjelovljuje koncept i ime mirisa, mijenja boje od bijele u početku koja prelazi na ružičastu te na kraju u crvenu boju kada procvjeta.

Retro i nježna zbog svoje boje, bočica parfema nije izrađena od prozirnoga stakla, već je lakirana i podsjeća na porculan.

Cijena:
EDT 30 ml - 539 kn
EDT 50 ml - 749 kn
EDT 100 ml - 979 kn

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju