Proslavljeni modni majstor Karl Lagerfeld umro je u 86. godini života nakon borbe s rakom gušterače.

Chanel s dubokom tugom objavljuje da je preminuo Karl Lagerfeld, kreativni direktor modne kuće Chanel od 1983. godine. Plodan kreativan um s beskrajnom maštom, Karl Lagerfeld istraživao je mnoge umjetničke horizonte, uključujući fotografiju i kratke filmove, piše u priopćenju modne kuće.

Revija za revijom, kolekcija za kolekcijom, Karl Lagerfeld ostavio je svoj trag na legendi Gabrielle Chanel i povijesti modne kuće Chanel. Neprestano je promovirao talent i stručnost Chanelovih ateljea, kazao je Bruno Pavlovsky, predsjednik odjela mode u Chanelu.

Legendarni dizajner na svoj način reinterpretirao je neke od najvećih izuma Gabrielle Chanel na kojima će joj žene zauvijek biti zahvalne. Tako je, između ostalog, 35 godina oduševljavao modne kritičare svojim verzijama male crne haljine, predstavljao moderne varijante dvodijelnih kostima te je obožavanim prugama davao potpuno novu dimenziju premjestivši ih u novim oblicima s "bretonke" na kostime, haljine i hlače.

U galerijama pogledajte kako je Karl Lagerfeld, iz sezone u sezonu, interpretirao tri Chanelova klasika i udahnuo im novi život.

1.

Chanelovi dvodijelni kostimi u (re)interpretaciji Karla Lagerfelda2.

Male crne haljine Karla Lagerfelda za modnu kuću Chanel3.

Lagerfeldove prugice: Novo lice kultnog francuskog uzorka