Na sam spomen male crne haljine odmah pomislimo na legendarnu francusku modnu dizajnericu Coco Chanel.

Galerija Natalie Portman Natalie Portman u haljini modne kuće Dior Rosamund Pike +6 Elizabeth Olsen

Upravo je ona, u želji da stvori model koji se može nositi u svim prigodama i stilizirati na razne načine, lansirala malu crnu haljinu 1926. godine.

Cijenjeni modni magazin Vogue već je tada predvidio da će ona postati svojevrsna uniforma za sve žene, neovisno o njihovom ukusu, a predviđanja su se pokazala točnima. Tako je haljina koju se do tada povezivalo isključivo sa žalovanjem postala simbole elegancije i to se do danas nije promijenilo.

Rosamund Pike Rosamund Pike (Foto: Guliver/CoverImages)

Vjerojatno nikada ni neće jer mala crna haljina i dalje suvereno vlada našim ormarima, ali i modnim pistama. Dizajneri svake sezone pronalaze način da ovaj kultni model prikažu na nov način, a jedna recentna varijanta male crne haljine posebno se sviđa slavnim ženama.

U pitanju je model s plaštem. Nemoguće ga je izbjeći na svečanim događanjima, dodjelama nagrada ili filmskim festivalima.

Tako ga je prije nekoliko dana na 75. izdanju Mostre uoči premijere svog novog filma "Vox Lux" odjenula i američka glumica Natalie Portman. Ona je za sebe odabrala model modne kuće Dior.

U galeriji pogledajte koje još poznate dame vole nositi malu crnu haljinu s plaštem.

Natalie Portman u haljini modne kuće Dior Natalie Portman u haljini modne kuće Dior (Foto: Guliver/CoverImages)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju