Sjećate li se mekanih, velikih gumica za kosu kakve su se kod nas nosile 80-ih i 90-ih, a potom se ponovno vratile prije nekoliko godina?

Galerija Gumica brenda Room Shop Vintage Gumica brenda Room Shop Vintage Gumica brenda Room Shop Vintage +0 Popularna gumica vratila su u predimenzioniranom izdanju

Ovakve gumice za kosu patentirala je 1987. Rommy Revson. Stvorila je prvi prototip jer je željela nježniju verziju metalnih vezica za kosu kakve su korištene 1980-ih.

Revson je ukrasni dodatak za kosu nazvala Scunci po svom ljubimcu pudlu. Naziv scrunchie koji se i danas koristi u anglosaskom području nastao je kombinacijom imena psa i činjenica da se gumica za kosu nagužvala (scrunched). Takve su gumice za kosu, koje su počeli izrađivati i brojni drugi proizvođači u raznim verzijama, bile vrlo popularne krajem 80-ih i 90-ih, a potom i sredinom 2010-ih.

Gumica brenda Room Shop Vintage Gumica brenda Room Shop Vintage (Foto: Room Shop Vintage)

Sada su opet u središtu pažnje, ali ovaj put veće su nego ikada. Za to je zaslužan i brend Room Shop Vintage, koji je osnovao bračni par iz Philadelphije. Oni izrađuju predimenzionirane varijante od satena i organze koje uistinu izgledaju efektno.

Ankete

(8996) Nosite li scrunchie gumice za kosu?

rezultati povratak glasova114
rezultati

Dakako, ove su gumice nadahnule i brojne druge na izradu vlastitih, a jednostavno ih je izraditi i kod kuće ako imate mašinu za šivanje, gumu i komadić tkanine. Internetska stranica Room Shop Vintage može vam poslužiti kao inspiracija.

Gumica brenda Room Shop Vintage Gumica brenda Room Shop Vintage (Foto: Room Shop Vintage)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju