Antonio Banderas odlučio se pokretanje novog biznisa. Uz snimanje filmova, poznati će glumac uložiti u španjolski turizam i izgraditi hotel posvećen ljubiteljima vina

Španjolski glumac Antonio Banderas objavio je da želi razviti turizam povezan s vinom na svojem vinogradarskom imanju na sjeveru Španjolske i ondje izgraditi hotel.

'Namjeravam oživjeti taj projekt s, primjerice, konferencijama o vinu i književnosti. Želim promovirati vinski turizam', dodao je u razgovoru za tjedni dodatak dnevnika El Mundo.

'Razmatramo mogućnost izgradnje malog hotela kako bi ugostili ljubitelje vina jer se radi o prekrasnom mjestu'. objasnio je.

Banderas je kupio 50 posto udjela vinogradarskog imanja u ožujku na obalama rijeke Duero. Površine 250 hektara, vinogradarsko imanje nazvano Anta Banderas proizvodi crno vino i roze vrste Cabernet Sauvignon, Merlot i lokalne varijante Tempranillo.

Banderas je kupio 50 posto udjela vinogradarskog imanja na obalama rijeke Duero

Ondje se godišnje proizvede 600.000 boca vina. Imanje ima proizvodni kapacitet od dva milijuna boca godišnje bez gubitka kvalitete, tvrdi Banderas. 'No, nakon dostizanja te brojke, morat ćemo misliti na razvoj imanja. Želimo se prvo stabilizirati na španjolskom i europskom tržištu, a potom na američkom tržištu koje je kompleksno i različito u svakoj državi'.

Opasan spoj: Turizam i plastične operacije

Antonio Banderas oženjen je za američku glumicu Melanie Griffith od 1996. a par ima 12-godišnju kći. Ujedno i redatelj, nedavno je u Londonu sudjelovao na snimanju najnovijeg filma Woodyja Allena (Hina).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju