Kako vam zvuče riječi poput muške maskare ili muške olovke? Jeste li već čuli za mušku šminku? Dame i prije svega gospodo, ne vučemo vas za nos! Na tržište dolazi muška dekorativna kozmetika

Odgovor na to kakav zalogaj to predstavlja za muškarce na njihovoj je strani. Neki vrište 'noćna mora', dok drugi otvoreno prihvaćaju nove ideje koje nudi svijet mode, glamura i modernog stila života.

Među poznavateljima mode širi se sumnja jesu li muškarci uopće spremni za novi izazov ljepote. Psiholozi se s druge strane pitaju predstavlja li to uopće izazov za muškarce. Kako je pokazala praksa, muškarci nisu baš skloni toj ideji. 

Damon Aston, 17-godišnji zlatar iz Watforda, svoje je lice probno našminkao sjenilom i olovkom za oči i jedva je dočekao da šminku skine. Osim toga, dodao je: 'Nikada se ne bih time mazao, nisam taj tip muškarca, a mislim da ni cure takvo što ne bi odobravale. No, ovisi o curi, ali onima koje vole prave muškarce to se ne bi svidjelo.' 

Bill Jones, kozmetičar u londonskoj drogeriji, kaže da nekim licima možda pristaje šminka, ali po njegovu mišljenju to oduzima previše vremena da bi se šminkali svaki dan. Nije ni uvjeren da bi to pristajalo njegovu partneru. 

Za razliku od njega, Iain Robertson, financijski asistent, drukčijeg je mišljenja i kaže da su našminkani muškarci jednostavno super. Dodaje da su muškarci danas većinom metroseksualci i da muška šminka uopće nije neobična ideja. Šminkanje pogotovo može biti idealno rješenje za skrivanje posljedica dugih i napornih noći, posebice ako sljedećeg dana na poslu imate važan sastanak. 

Studenti dramaturgije Andrew Bate i Tom Done bili su oduševljeni kako izgledaju našminkani. 'Vjerojatno bih se našminkao za neku posebnu priliku, ali ne bih bio našminkan svaki dan,' dodaje Tom.

Bilo da je reakcija negativna ili pozitivna, trendovi svakako ukazuju na to da će se muškarci morati brinuti za svoj izgled i tijelo. Do koje mjere će to ići, odredite sami. 


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju