Australska je studija pokazala da će dvadesetgodišnjaci, koji ejakuliraju više od pet puta tjedno, rjeđe dobiti rak prostate. Studija se ograničila samo na ejakulaciju masturbacijom, jer se spolnom odnosu muškarac može zaraziti raznim infekcijama, koje povećavaju mogućnost oboljenja od raka prostate


Istraživanje je vodio Graham Giles iz onkološke organizacije The Cancer Council of Victoria. Znanstvenici su istraživali spolne navike 1079 oboljelih od raka prostate. Njihove su odgovore uspoređivali s odgovorima 1259 zdravih muškaraca.

To je teorija stagnacije prostate. Što se češće ispraznite, manja je mogućnost za koncentriranje nečistoća, koje se skupljaju u prostati i onečišćuju vaše stanice!


Skupina je znanstvenika ustanovila da što muškarci između 20. i 50. godine života češće masturbiraju, manja je mogućnost njihovog obolijevanja od raka prostate. Giles naglašava kako su najsigurniji oni muškarci koji svoj alat ručno obrađuju između 20. i 30 godine.

Znanstvenici su već tijekom proteklih istraživanja ustanovili kako se, ako muškarac ne ejakulira dovoljno često, u prostati mogu početi skupljati kancerogene tvari. Masturbacija nije nikakvo jamstvo ne obolijevanja od raka prostate, ali će izlijevanje sjemene tekućine u svakom slučaju smanjiti mogućnost tog oboljenja.


I što ima prostata sa samim ejakuliranjem? Prostata izlučuje tekućinu koja spriječava spermatozoide da se slijepe i zalijepe za stjenke sjemenovoda. Ta tekućina sadrži visoku koncentraciju cinka, fruktoze, limunske kiseline i kalija.

O istraživanju je Graham Giles rekao i sljedeće: 'To je teorija stagnacije prostate. Što se češće ispraznite, manja je mogućnost za koncentriranje nečistoća, koje se skupljaju u vašoj prostati i onečišćuju vaše stanice!'

Izvor: sexation.infoJoš lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju