Istraživanja su pokazala kako europski muškarci najviše mrze peglanje. Na listi omraženih poslova slijedi čiščenje sanitarija, pranje i mijenjanje posteljine, pa čak i uključivanje perilice rublja

Najomiljene strategije za izbjegavanje kućanskih poslova je 'praviti se ludim' ili obećati kako će oni sljedećeg puta obaviti kućanske poslove.

Francuski institut Ypsos proveo je ustraživanje u Španjolskoj, Italiji, Francuskoj i Velikoj Britaniji, a rezultati su pokazali kako čak 73 posto ispitanika mrzi i odbija peglati. Nakon peglanja, na visokom mjestu omraženih kućanskih poslova nalazi se ribanje kupatila koje se trudi izbjeći 67 posto ispitanika.

Razvrstavanje prljave odjeće i uključivanje perilice rublja mrzi 61 posto muškaraca, a toliki postotak njih mrzi i mijenjanje posteljine. 59 posto njih bi radije ribalo pod.

No, istraživanja su pokazala kako muškarci rado iznose smeće, čak 74 posto, 56 posto njih voli kuhati, a 53 posto nakon kuhanja voli oprati suđe.

Žene koje su pročitale rezultate istraživanja složile su se sa statistikom, no mišljenja su da češće odbijaju poslove nego li su to u anketi i priznali. Žene su ustvrdile da čak 82 posto muškaraca nikada ne pegla, 72 posto njih izbjegava čiščenje kupaone.Prema istraživanju, najmanje smisla za kućne poslove imaju Italijani, a najviše se oko kućanskih poslova svađaju u Španjolskoj (52 posto), a najmanje u Velikoj britaniji (42 posto).

Muškarci se najčešće izgovaraju time da su žene bolje u kućanskim poslovima ili da to uopće ne znaju raditi, odnosno da za kućanstvo nemaju vremena. Najomiljene strategije u kućanskim poslovima su 'praviti se ludim' ili obećati kako će oni sljedećeg puta obaviti kućanske poslove.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju