Što su viši, muškarci su manje ljubomorni, dok su najmanje ljubomorne žene prosječne visine, prema istraživanju objavljenom u Evolution and Human Behavior koje je se našlo i u posljednjem broju britanskog časopisa New scientist.

Znanstvenici sveučilišta Groningen u Nizozemskoj i Valencije u Španjolskoj pitali su 549 muškaraca i žena da procijene koliko su ljubomorni i odrede koja ih karakteristike kod osoba njihovog spola najviše smeta.

Muškarci što su viši manje su ljubomorni i voditelji istraživanja smatraju da s rastom raste i privlačnost, moć i ljubavna uspješnost.

Najmanje su ljubomorne žene prosječnog rasta jer su nadmoćne po zdravlju, plodnosti i popularnosti među muškarcima, prema ranijim istraživanjima o očuvanju vrste.

One žene prosječnog rasta koje su suočene s fizički ili socijalno sigurnijim ženama, postaju ljubomornije od ostalih jer osjećaju opasnost dominacije.

Jedno drugo istraživanje koje su vodili poljski znanstvenici sa sveučilišta Wroclawa, koje je objavljeno u istom broju Evolution and Human Behavior bavi se utjecajem dužine nogu na fizičku privlačnost.

Znanstvenici su ponudili 100 muškaraca i 118 žena sedam fotografija jednog muškarca i sedam jedne žene, sa skraćenim ili produženim nogama.

I ženama i muškarcima ja najmanje privlačna bila osoba nogu kraćih od prosječnih. Pokazalo se da se prekratke ili preduge noge doživljavaju kao osrednja biološka osobina, kao pokazatelj genetske bolesti, zdravstvenih problema ili slabog imunološkog sustava.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju