Istraživanje je pokazalo - žene su ženama najgori šefovi. Nesanica, stres, glavobolja, želučane tegobe, nuspojave su od kojih pate brojne zaposlenice koje imaju ženu za šefa. Naravno muškarci nemaju problema s nadređenima bilo da su to šefice ili šefovi njima je svejedno. S pravom se pitamo - zašto uvijek mi žene kompliciramo?

No možda i ne. Veliki prošlogodišnji  filmski hit  'I vrag nosi Pradu' potaknut je istinitim događajem. Naime autorica bestsellera po kojem je film i snimljen, Lauren Weisberger jako je dobro znala o čemu piše. Anna Wintour, svemoćna urednica Voguea, godinu dana bila je njezina šefica iz 'snova'. A scenarij filma brojnim je ženama stvarnost.

No ipak jedan od razloga zašto žene žele muškarce za šefove leži i u činjenici kako je tradicija birati muškarce na mjesto vođe, a tu surovu istinu na svojoj su koži osjetile predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton i Segolene Royal. 

Nadalje zaposlenicama odgovaraju karakteristike šefova iako su agresivniji i zahtjevniji, dok od šefica očekuju emocionalnu podršku. Problem nastaje kada naiđu na tvrd kamen i ne uspjevaju sagraditi prijateljski odnos s nadređenom. 

Najbolnija je situacija u kojoj šefice degradiraju sposobne zaposlenice, naravno zbog vlastitog interesa (najčešći razlog otkaza). 

No je li žena ženi najgori neprijatelj?

Jedna od  teorija kaže kako je to jedini način da žene opstanu u danješnjem, surovom, muškom svijetu.

Podsjetimo, žene su i u 21. stoljeću i  dalje potplaćene i nezaštićene, a muškarci  vode u svakom pogledu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju