Kosa je vrlo osjetljiva stvar, pogotovo kod muškaraca. Što si stariji, to je manje lijepa. Rijetki su sretnici koji imaju istu kvalitetu kose cijeli život. Do prvih promjena dolazi već u razdoblju između dvadesete i tridesete godine, a nakon tridesete propadanje se ubrzava


Postoje dvije mogućnosti koje dolaze s godinama: ili ćeš posjediti ili ćeš oćelaviti. Sijedi muškarci izgledaju privlačno. Oni su otrov za žene, poput Georgea Clooneya.

Sijedost je svakako bolja opcija propadanja frizure, jer ćeš djevojkama izgledati iskusno i šarmantno, što je seksi. S druge strane, ćelavost je definitivno korak nazad. Gubitak kose poružnjuje i stvara velike frustracije. Dovoljno je vidjeti Georgea Costanzu iz Seinfelda i postaje jasno koliko je teško biti ćelav.

Geni su nemilosrdni, muška ćelavost je nasljedna bolest. Postoje metode kako ju usporiti, ali ne djeluju na duže staze. Ćelavost je na neki način izdaja.

Geni su nemilosrdni, muška ćelavost je nasljedna bolest. Postoje metode kako ju usporiti, ali ne djeluju na duže staze. Ćelavost je na neki način izdaja. Osjećaš se mlad i spreman osvajati cure svih godina, pa čak i maloljetnice, no kosa to sve upropasti. Odjednom se barenje mladih cura čini perverznim i bolesnim, samo zato što izgledaš staro.

Teorija ženidbe
Postoje muškarci koji toliku važnost pridaju otpadanju kose da čak smatraju da se čovjek mora oženiti još dok ima kosu, jer ga kasnije niti jedna neće htjeti. Za njih ćelavost označava kraj barilačke karijere, i vječnu samoću, u slučaju da se u mladosti nije našla cura.

Neki su toliko radikalni u svojim razmišljanjima da čak smatraju ženidbu čudotvornim lijekom protiv ćelavosti, pritom se pozivajući na nizozemskog nogometaša Dennisa Bergkampa kojem je kosa narasla nakon što se oženio.

Priroda se ipak nije ružno poigrala s muškarcima koji gube kosu. Postoji lijek za njihove muke, a zove se brijanje glave. To je i savjet najvećih svjetskih zavodnika. Frizura puna rupa možda nije privlačna ženama, ali obrijana glava definitivno jest.

Teško je reći zbog čega se žene u Republici Hrvatskoj pale na obrijane muške glave. Valjda je takva frizura curama strašno muževna i potiče njihovu požudu. Obrijani muškarac izgleda opasno, kao pravi 'alfa mužjak', a to je ono što prolazi kod ljepšeg spola. Činjenica je i da niti jedan obrijani na prvi pogled ne izgleda balavo i neiskusno.

Bezbroj sam se puta uvjerio da je obrijana glava pobjednička frizura. Svaki put kad odem na more obrijani nabildani tipovi bare najzgodnije žene, u kojem god mjestu ljetovao. To ne može biti slučajno.

Ipak, nije dovoljno samo žiletom ukloniti kosu s glave. Obrijani muškarac ne smije biti veseo i stalno nasmijan, jer će onda izgledati kao lik iz nekog lošeg crtića. On mora biti macho, mrk i ozbiljan, pokazujući tako da je 'alfa mužjak'.

Više pročitajte na Stifmeisterovom blogu.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju