Dok se žene u parfumerijama snalaze bolje od najsavršenijeg GPS navigacijskog sustava, muškarci se još uvijek pitaju je li im zaista potreban parfem, ili je toaletna voda ustvari potpuno jednako mirisna tekućina

Kako izbor parfema danas nije impozantan samo za žene, već i muškarce koji iz mnoštva mirisnih bočica mogu izabrati upravo onu koja najbolje odgovara njihovom ukusu i karakteru.

Svi muški parfemi dijele se u četiri osnove skupine: aromatični, citrusni, orijentalni i drveni.

Prvo i osnovno pravilo prilikom odabira vašeg budućeg omiljenog parfema jest da vam se mora svidjeti. I koliko god se pravili da su vam svi mirisi jednaki, sigurno znate uživate li više u mirisnom oblaku citrusnog voća ili aromatičnog drveta.

Svi muški parfemi dijele se u četiri osnove skupine: aromatični, citrusni, orijentalni i drveni. Dok prvu skupinu karakteriziraju začinjeni mirisi, u citrusnu grupu ulaze lagani i svježi mirisi.

Orijentalni su drvenastog mirisa začinjenog vanilijom, dok drvenasti miris, najpopularniji među muškarcima obilježavaju bogat, 'zemaljski miris'.

Iako najčešće sve mirise nazivamo parfemima, samo oni koji u sebi sadrži 15 do 30 posto mirisnih tvari imaju pravo na tu cijenjenu 'titulu'.

Njih slijede parfemske vode, dok najpopularnija toaletna voda u sebi sadrži 5 do 10 posto mirisnih komponenti.

Izbor za ljubitelje svježih i intenzivnih mirisa

Parfemska industrija jednako tako nudi i gelove za tuširanje te balzame poslije brijanja u mirisima poznatih parfema, tako da prema vlastitim afinitetima i potrebama možete birati vrstu proizvoda kojim ćete namirisati svoju kožu.

Ukoliko ste ljubitelj drvenastih parfema sjajan izbor je već poznati Diorov klasik Fahrenheit koji je za svoj 21. rođendan dobio i nasljednika u parfemu Fahrenheit Absolute čija kompozicija djeluje izrazito moćno i snažno. Tamnija i intenzivnija varijanta poznatog mirisa bit će idealna izbor za sve one koje žele ostaviti itekako muževan trag.

Oni pak, koji žele mirisati svježe i lagano svog će saveznika pronaći u uvijek modernom Chorme Azzaru koji na početku osvaja limunom, ružmarinom i bergamotom da bi srcem u kojem je korijander, ciklama i iris privukao one neodlučne.

Parfem zaključuju ružino drvo i sandalovina dajući mu postojanost i muževnost.

Darujemo vam mirisne gelove za tuširanje!

Zadovoljna daruje gel za tuširanje Chrome Azzaro Igoru Popoviću, Goranu Nikolaševiću, Leonu Selicharu, Zlatku Bradariću i Branimiru Šimraku.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju