U Muzeju za umjetnost i obrt svečano je predstavljeno četrnaesto po redu izdanje humanitarnog kalendara 'Riječki dečki' na temu zagrebačka adresa'. Prvi kalendar kupila je glumica Jelena Perčin

I ovaj su se put u kalendaru našli zanimljivi, uspješni, uzorni, altruistični dečki i muškarci, riječki dečki koji žive i rade u Zagrebu te svojim radom, likom i djelom služe na ponos gradu iz kojeg su potekli.

Zadatak snimanja na sebe je preuzeo fotografski vrsni dvojac Mara Bratoš i Damir Fabijanić, a pred njihovim objektivima pozirali su Mirza Džomba, arhitekt Silvije Novak,prof. dr. sc. Marin Stančić, urednikGoran Ogurlić, dizajneri Vanja Cuculić i Damir Bralić, PR menadžer Marko Benvin, književnik
Ivica Prtenjača, kreativni direktor Branimir Lazanja, modni dizajner Zoran Mrvoš, fizioterapeut Stjepan Krajina, glumac
Edvin Liverić i menadžer Ivan Lupić.

Kalendar je snimljen na lokacijama Muzeja za umjetnost i obrt koji je zdušno podržao projekt i za potrebe snimanja ustupio svoj interijer i stalnu postavu.

Ovogodišnji ukupni prihod od prodaje kalendara po cijeni od 45 kuna namijenjen je Domu za djecu i mlade Kraljevica – Oštro kao i Centru za autizam Rijeka, koji je upravo u procesu završnog uređenja novog prostora za svoje štićenike.

Na današnjoj promociji prvi primjerak kalendara kupila je glumica Jelena Perčin!

Prodaja kalendara će se, s obzirom na temu, paralelno odvijati u Rijeci i Zagrebu. Na štandu na riječkom Korzu, te na štandu na zagrebačkom Zrinjevcu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju