Kada uhvatite partnera kako pregledava štivo u kojem sve vrvi golotinjom, ne osuđujte ga, nije on kriv. Njegov mozak jednostavno ne zna drugačije. Seksi slike naime navode muški rod da o ženama razmišljaju samo kao o objektima žudnje, a ne kao o ljudskim bićima.Muškarci oduvijek uživaju u pogleduna gola ženska tijela i tvrde kako im ti prizori ne predstavljaju ništa. Iako su žene u tom slučaju neutješne i pomalo ljubomorne pokazalo se kako za to nemaju razloga.

Gledati golo žensko tijelo ili zgradu preko puta za muškarce je jednako, ipak im to nije opravdanje za seksualna uznemiravanja.

Seksi kalendari i slike toplesa u dnevnim novinama navode muškarce da o ženama razmišljaju samo kao o objektima, pokazuje istraživanje. Fotografija žene u toplesu u muškarčevu mozgu izaziva jednaku reakciju kao i pogled na bilo koji objekt.

Pokazalo se kako dio mozga koji inače registrira objekte u ovom slučaju poludi i 'zablinka'. Zanimljivo je kako u isto vrijeme, predio mozga koji inače registrira misli i osjećaje druge osobe ne samo da ne blinka prilkom pogleda na toples i golišave slike nego, ne reagira uopće.

Seksi slike navode muški rod da o ženama razmišljaju samo kao o objektima žudnje, a ne kao o ljudskim bićima.

'Jedini slučajevi u kojima smo naišli na ovakve reakcije bili bi pogledi na slike beskućnika i slike ovisnika i to iz jednog razloga. Ljudi ne žele ni znati što se događa u mislima tih jadnika', tvrdi stručnjakinja Susan Fiske.


Dokazano je, iako smo to i pretpostavljali, kako muškarci bolje pamte slike golih negoli obučenih dama. Seksi slike navode muški rod da o ženama razmišljaju samo kao o objektima žudnje, a ne kao o ljudskim bićima.

Profesorica Fiske smatra kako kalendari utječu na radnu atmosferu i kako su slučajevi seksualnog napastovanja kolegica u tom slučaju veći.

Stoga drage dame kada vam voljeni kaže kako mu slike u omiljenom štivu ne predstavljaju ništa, očito je da ne laže.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju