Muškarci, ako za svoj 'prevelik' trbuščić krivite pivo, onda griješite. Pivo zaista ima puno kalorija, ali za vaš trbuh možete okriviti prije svega nezdravu prehranu i premalo kretanja.

Prema nekim podacima pivo najviše vole Irci i Nijemci koji godišnje popiju 125 litara piva po stanovniku. Najmanje ga piju Talijani, a Slovenci su u zlatnoj sredini. Prosječni slovenski državljanin popije 83 litre godišnje odnosno gotovo sedam litara mjesečno. 

Dok piju pivo, pivopije se žale na neprijatnost koja im visi preko remena. Pivski trbuh svakako nije jedna od seksi oblina na koje žene padaju. Inače se u muškom društvu uz ispijanje piva dolazi do nevjerojatnih znanstvenih saznanja.

Zbogom pivo i trbuh 

Zanima li vas možda kako se riješiti prevelikog trbuha? Prvi korak je odreći se piva i ostalih alkoholnih pića. Ljubitelji slastica će se morati odreći slatkih dobrota.
Pivskog trbuha možete se riješiti u roku tri do četiri mjeseca pod uvjetom da pazite koliko kalorija unosite. 

Krećimo se! 

Vrlo važna je tjelesna aktivnost barem triput tjedno, kaže Sašo Pirih, instruktor u Sokolovim fitnes centrima. Najprimjerenija je aerobna vježba kao što je trčanje, vožnja bicikla i plivanje. Vježba mora trajati barem 45 minuta, a njezin intenzitet mora biti umjeren. Pomoći će i kombiniranje aerobnih vježbi i vježbi s utezima koje možete izvoditi i kod kuće, savjetuje Pirh.

Jedite pet puta dnevno 

Na jelovniku moraju prevladavati povrće i nemasno meso kao što je puretina, piletina i riba. Obratite pažnju na količinu unesenih složenih ugljikohidrata, kao što su kruh, riža, žitarice, krumpir i tjestenine. Kod pripreme hrane rabite zdrave masnoće kao što su maslinovo i laneno ulje. 

U fitnes kako biste smršavjeli 

Približno 20 posto muškaraca odlazi u fitnes samo zbog želje za kretanjem, a 40 posto ih se odluči za fitnes kako bi smršavjeli. Trećina želi povećati mišićnu masu, a preostalih 10 posto posjećuje fitnes zbog rehabilitacije nakon ozljede.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju