Jednako kao što voli, muškarac može ženu i ne voljeti, odnosno još gore, može je mrziti. Doznajte zašto muškarac mrzi ženu, gdje treba tražiti razloge i kako prepoznati pravog ženomrsca


'Pet godina sam bila u vezi koja je bila psihički razorna. Stvarno sam htjela da veza uspije, ali ništa što sam napravila nije bilo dovoljno dobro. Ne bi se s nikim smjela družiti, moji prijatelji su bili bezveze, moja obitelj ga je mrzila, moja djeca su gnjavila, a moja želja za nježnošću, za odnosom s partnerom i odnos u kućanstvu su bili totalni kretenizam.
Znam da je u njegovoj obitelji mama bila glavna i dominantna osoba, ne poznajem njegovu obitelj, a u pet godina sam ih vidjela samo jednom. Sto puta sam odlazila i opet se vraćala. Do iznemoglosti sam odlazila i sada, nakon što smo prekinuli, pao mi je kamen sa srca.'


Životna priča jedne od mnogih žena koje su zarobljene u destruktivnom labirintu partnera, ali pošto je nasilje njihovih partnera prikriveno, one to niti ne znaju.

Moji prijatelji su bili bezveze, moja obitelj ga je mrzila, moja djeca su gnjavila, a moja želja za nježnošću bila je totalni kretenizam


Druge žene se boje svog partnera napustiti ili iz destruktivnog odnosa ne vide izlaza te se jednostavno pomire s ulogom žrtve. Da li ih možemo suditi?

Ne, a o tome koliko se koplja lomi na njihovim leđima raspravit ćemo u slijedećem članku, u kojem ćemo pogledati koji to faktori utječu na muškarčevu mržnju prema ženama.


Zašto muškarac istovremeno i voli i mrzi ženu?

Uzroci za takav odnos potječu iz primarne obitelji i to kada je:
- otac prestrog ili prepasivan
- majka pasivna ili dominantna

1. Odnos otac tiranin /plahost, nemoć majke

U takvoj obitelji majke vrlo često zloupotrebljavaju svoju djecu na način da u njih traže utjehu, te sav svoj gnjev i razočaranje radi odnosa u braku prenose na djecu. Sinovima se majčino ponašanje zavuče u podsvijest, a pošto je ne može braniti pred ocem, sav svoj bijes nad činjenicom da ih je majka zloupotrebljavala, usmjere na druge žene.

Druga mogućnost je da se, kada sin iz takve obitelji odraste, pokuša identificirati s ocem te postane kao i on, zapovijedan i glavni, a sav svoj bijes, koji nikada nije smio usmjeriti prema svom ocu, prenosi na druge ljude.

2. Dominantna majka

Majka sina s pretjeranom kontrolom i rješavanjem njegovih problema veže za sebe te stvara ovisnost. Takav muškarac će kasnije osjetiti da njegova partnerica ima jednaku moć, da ga frustrira, guši, odriče se ljubavi, a sve zato da bi postao slab, nemoćan i ovisan o njoj.


3. Pasivan otac

Kada je otac pasivan, sinu šalje poruku i primjer ponašanja da se svi problemi i negativni osjećaji rješavaju na način da se ostave sa strane. Jednako će kasnije napraviti i prilikom problema sa svojom partnericom, što će pomutiti mir i rutinu.

4. Emotivno hladna majka koja sputava svoje dijete

Između djeteta i majke se radi njene emotivne ukočenosti (nikada ne pomiluje dijete, ne stisne ga k sebi, ne poljubi ga,…) stvori nesnosna udaljenost.

Kada takav dječak odraste, on se ne zna suočiti s frustracijama, a svoje potrebe emotivnosti i nježnosti smatra sramotnim i neprihvatljivim. Takvim muškarcima su sve žene hladne, podmukle, a s druge strane ih pak idealiziraju, te im kao djeca svoje majke pripisuju osobine kao što su nježnost, dobrota, spremnost pomoći…)


Ponašanje ženomrzaca prema svojim družicama je na trenutke očaravajuće i ljupko, ali se brzo promijeni u okrutno, kritično i uvrijedljivo, često bez razloga.

Nadzor nad ženom žele pridobiti ponižavanjem i smanjenjem njezine uloge. Nasilno i mačo ponašanje koriste da bi se obranili od neprihvatljivog osjećaja ranjivosti.

U nezdravom partnerstvu su zapravo oboje žrtve, iako teži teret nosi žena. One se obično trude naći ključ koji bi otvorio vrata rješenju problema, ali ga ne nalaze, pošto je jedini pravi izlaz prekid veze.

Dobrodošla je naravno i terapeutska pomoć za oboje, a jedino na taj način je moguće uspješno izbjegavanje ponavljanje sličnih tipova partnera i odnosa u vezi.

Više na: sexation.info

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju