Kada su Valentina Šestan i njezin suprug krenuli s uređenjem svog doma od 90 kvadrata u Rijeci, nisu imali posebnu ideju o tome što točno žele.

Galerija

Jedina stvar oko koje su se odmah složili bio je drveni pod.

Prema njemu sam birala sve ostalo, a najbitnije nam je bilo da je prostor prozračan i sa što manje tamnih boja jer ih ne volimo. Sve ostalo je došlo nekako postepeno i u konačnici smo jako zadovoljni jer se zaista dobro osjećamo u svom domu, a to je najbitnije, priča Valentina.

Konačan rezultat je predivan obiteljski stan s jednako divnim i pažljivo biranim detaljima, među kojima posebnu pozornost privlači ljuljačka.

Detalje za stan kupujem gdje stignem pa je tako najupečatljiviji dio namještaja, ljuljačka iz dnevnog boravka, naručena iz Latvije, kaže Valentina i dodaje da nju jednostavno svi vole vidjeti - i pratitelji na njezinom Instagram profilu i prijatelji koji se redovito uvale u nju kada im dolaze u goste.

Velika je, prostrana i udobna i mogu reći najbolje uložen novac što se namještaja tiče. Bilo ju je poprilično lako uklopiti u stan s obzirom da je totalno neutralnih boja, drvena u kombinaciji s bijelim jastukom. Savršeno se stopila s ostatkom našeg interijera, rekla nam je Valentina.

A ova ljuljačka nije jedina u stanu. Još jedna, manja, je u dječjoj sobi.

Ona je jedan od mnogih handmade proizvoda koje smo s guštom udomili i ne trebam ni reći koliko je voli moj malac, a i svi njegovi prijatelji, kaže Valentina.

Ova ljulja je samo jedan od jako puno ručno rađenih hrvatskih proizvoda za koje je pronašla mjesto u svom domu. Podržava, kaže, malene proizvodnje, ručne radove i voli personalizirane stvarčice.

Osim toga, dio stvari izradili su i sami, poput uzglavlja njihovog kreveta.

Također smo djetetovu sobu većinom sami odradili. Napravili smo mu krevet kućicu, sami ofarbali onako kako je on htio, šivala sam zavjese, čak smo sami postavljali i pod - i na njegovu sobu smo možda najviše ponosni, kaže o omiljenom mjestu njezinog četverogodišnjaka.

Stan Valentine Šestan u Rijeci - 12
U dječjoj sobi većinu stvari sami su izradili (Foto: Valentina Šestan)

Na pitanje postoje li još neki kutci koji su joj posebno dragi, izdvaja zidni mural u dnevnom boravku, ručno oslikani mramorni zid koji, kaže, plijeni najviše pažnje, i već spomenutu ljuljačku. Tu je i detalj koji nema konkurenciju kada je u pitanju ljepota - pogled na more i Kvarner.

Inače, Valentinina struka je dizajn i to dizajn dječje odjeće. Kada je u pitanju uređenje interijera, riječ je o, kaže, velikoj ljubavi. S obzirom na to kako njezin dom izgleda, Valentina je potvrdila da velika ljubav radi čuda.

I radit će ih i dalje. Ostali su još neki dijelovi stana koji čekaju adaptaciju kako bi se izgledom uklopili u ostatak priče, a i kada taj dio bude gotovo, ovaj će stan i dalje redovito poprimati neko novo ruho jer Valetnina je jedna od onih koji poprilično često mijenjaju dekoracije, a prema vlastitom priznanju, nije joj nimalo strano ni potpuno izokrenuti i veće komade namještaja.

U njezin predivno uređen dom zavirite u našoj galeriji.

Stan Valentine Šestan u Rijeci - 5
Jedno od Valentini posebni dragih mjesta u stanu (Foto: Valentina Šestan)