Neke od najpoznatijih modnih kuća na svijetu predstavile su svoje kolekcije za proljeće/ljeto 2018. godine na Pariškom tjednu mode. Uz zanimljivu odjeću istaknule su se i cipele. U nastavku pogledajte kakvu obuću dizajneri predlažu za sljedeće proljeće i ljeto

Galerija

Zima je tek na vidiku, a modni dizajneri već predlažu odjeću i obuću za proljeće i ljeto 2018. godine. Mnoge slavne modne kuće upravo su prikazale svoje kolekcije za spomenutu sezonu na Pariškom tjednu mode. Većinu pažnje na reviji uvijek "ukrade" odjeća, a nakon nje pogledi se najviše zaustavljaju na cipelama.

Komercijalni brendovi uvijek se inspiriraju kolekcijama slavnih modnih kuća pa se ono viđeno na pistama ubrzo pojavi u trgovinama. U nastavku pogledajte što ćemo nositi sljedeće proljeće i ljeto.

1. Kaubojke

Ako je suditi prema modelima obuće koje prikazale modne kuće, proljeće ćemo provesti u ovim specifičnim čizmama. Osim standardnih visokih modela, predstavljene su i niske kaubojke, a modna kuća Maison Margiela lansirala je i kaubojku-sandalu u metalik bojama, efektan križanac između čizama i sandala otvorene pete.

Kaubojke modnih kuća Givenchy i Maison Margiela
Kaubojke modnih kuća Givenchy i Maison Margiela Foto: Getty Images/Guliver/CoverImages

2. Prozirna obuća

Trend prozirne obuće ne jenjava. Pred njim je pokleknuo i Karl Lagerrfeld koji je u kolekciju za modnu kuću Chanel uvrstio čizmice od PVC-a s prozirnom blok-petom. Dior za proljeće/ljeto 2018. predlaže visoke mrežaste čizme.

Prozirne čizmice modne kuće Chanel
Prozirne čizmice modne kuće Chanel Foto: Getty Images

3. Gladijatorice

Popularne sandale dobile su novu elegantniju verziju. Lanvin je lansirao vrlo sofisticirane modele gladijatorica ukrašene mašnama, miljama daleko od standardnih "boho" modela kakve inače viđamo tijekom proljetnih i ljetnih dana.

Elegantne gladijatorice modne kuće Lanvin
Elegantne gladijatorice modne kuće Lanvin Foto: Guliver/CoverImages

4. "Čupave" i "pernate" cipele

Tijekom hladnijih proljetnih dana noge bismo mogli grijati u čupavim čizmama kakve je na pistu poslala modna kuća Saint Laurent, a predstavili su i sandale s visokom petom ukrašene perjem.

'Čupave' čizme i 'pernate' sandale modne kuće Saint Laurent
'Čupave' čizme i 'pernate' sandale modne kuće Saint Laurent Foto: AFP/Guliver/CoverImages

5. "Statement" potpetice

Gležnjače modne kuće Alexander McQueen sve su samo ne obične, a na njima se najviše ističu punjene potpetice. Prozirne potpetice od pleksiglasa punjene malim ružicama ili perlama stvarno su efektne, a ako ovaj trend zaživi u komercijalnoj verziji, proljeće na našim ulicama uistinu bi moglo biti živopisno.

Gležnjače modne kuće Alexander McQueen s punjenom potpeticom
Gležnjače modne kuće Alexander McQueen s punjenom potpeticom Foto: Getty Images

6. Cipele s mašnom

Veliki ovosezonski trend dobio je svoju proljetno-ljetnu verziju. Kada su u pitanju klasične salonke, modna kuća Valentino ostala je vjerna svojoj estetici i na pistu poslala vrlo elegantne modele salonki u pastelnim bojama ukrašene samo mašnom.

Salonke modne kuće Valnetino s mašnom
Salonke modne kuće Valnetino s mašnom Foto: Getty Images

7. Visoke sandale na vezanje

Što više, to bolje. Uz standardne niske sandale na vezanje, nosit će se i visoke verzije poput one koju je predstavila modna kuća Neith Nyer.

Visoke sandale na vezanje modne kuće Neith Nyer
Visoke sandale na vezanje modne kuće Neith Nyer Foto: AFP

8. Špicasti vrh

Ako ste mislili da mu je odavno odzvonilo, prevarili ste se. Cipele sa špicastim vrhom opet postaju popularne, na veselje jednih i žalost drugih. Modna kuća Celine u svojoj kolekciji za proljeće/ljeto 2018. godine prikazala je takozvane čizmice-čarape na špic, a modna kuća Chloe lansirala je modele gležnjača sa špicastim vrhom koje bi, sudeći prema reakcijama, mogle postati veliki hit.

Čizme-čarape modne kuće Celine
Čizme-čarape modne kuće Celine Foto: Profimedia