Mi na Zadovoljna.hr dobro znamo tko je Valentina Šeb, a vjerojatnost je velika da ste i vi u nekom trenutku naletjeli na njezino ime ili barem na čarobnu keramiku koju stvara.

Galerija Odeata šalice u zelenoj i crvenoj boji inspirirane božićnim duhom Grace XMAS Edition kolekciju šalica i tanjurića Odeata keramika - 14 +11 Odeata keramika - 15

Ova majstorica za keramiku već nas nekoliko godina oduševljava čudesima koja nastaju u njezinoj radnji, a isto se dogodilo i sad kada smo vidjeli njezinu Grace XMAS Edition kolekciju šalica i tanjurića.

Inspiriran božićnim duhom, brend Odeata za ove je blagdane, naime, pripremio limitirano izdanje šalica i tanjurića u bojama koje simboliziraju Božić, crvenoj i zelenoj.

Kako nam je rekla Valentina, šalice su prikladne za jedinstveni poklon ili kao dopuna za one koji vole dekorirati stan u tradicionalnim Božićnim bojama. Grace XMAS edition biti će dostupna do kraja godine.

Grace XMAS Edition kolekciju šalica i tanjurića Grace XMAS Edition kolekciju šalica i tanjurića (Foto: Odeata)

Tu nije kraj novostima u ponudi. Jedna od njih je i kolekcija Bella.

To je serija šalica za čaj, kavu i ljubitelje espressa. Kolekcija je profinjenog dizajna u bijeloj boji. Na šalicama je dodatak romantičnog minimalističkog uzorka čipke s motivacijskim natpisima poput „Let your dreams be your wings“, „Believe you can“ i još šest drugih. Spoj je jednostavnog dizajna sa zlatnim detaljima, rekla nam je Valentina.

Kolekcija se sastoji od tri velike šalice i etažera u dvije veličine.

Uz standardni etažer promjera 25 centimetara dodali smo i mini etažer promjera 16 centimetara, koji su prikladn za božićne i novogodišnje kolačiće, objasnila je Valentina.

Novost je i kolekcija Bella Novost je i kolekcija Bella (Foto: Odeata)

Kako nastaje Odeata keramika?

Ako još uvijek niste upoznati s brendom Odeata iz Svetog Ivana Zeline, vjerujemo da ćete ga sada zapamtiti.

Njegova idejna začetnica i pokretačica je već spomenuta Valetina Šeb koja se već godinama bavi keramikom. Nakon osam godina stvaranja čarolije na glavnoj prometnici, preselili su u novi prostor, mali studio okružen prirodom i mirom.

Iako smo posao preselili prije nešto više od godinu dana prilagodba još traje. Život se ovdje odvija mirnije i sporije, radimo u puno manjem prostoru što zahtijeva dobru organizaciju. Trenutno smo taj mali studio uredili po našoj mjeri, ali uskoro se širimo kako bi mogli komotnije funkcionirati, rekla nam je Valentina.

Odeata keramika - 14 Idejna začetnica i pokretaica brenda je Valetina Šeb (Foto: Odeata)

Ono što se nije mijenjalo je princip proizvodnje.

Svi naši predmeti izrađeni su na nekoliko načina. Tanjuriće i zdjele radimo ručno, kod šalica, kako bi zadržali oblik i volumen, pomažu nam kalupi, sve ručke radimo rukom i ručno ih stavljamo na šalice, zatim ide sušenje od nekih pet do sedam dana, onda ide zaglađivanje brusnim papirom i mokrom spužvom da predmet bude ugodan na dodir i na kraju paljenje na 1080 stupnjeva Celzijevih.

To bi bila prva faza izrade. Ona druga je farbanje odnosno oslikavanje i glaziranje nakon kojeg se opet predmet pali na 1070 stupnjeva Celzijevih i na kraju treća faza nanošenja 22k zlata koje se pali na 780 stupnjeva Celzijevih, provela nas je Valentina kroz postupak.

Ako neki od Odeata proizvoda postane dio vašeg doma, dobro je znati kakav put je prošao prije nego je došao u vaše ruke.

10 fotografija koje pokazuju kako šalice mogu postati blagdanski ukras Šalice kao blagdanske dekoracije - 1 Šalice kao blagdanske dekoracije - 4 Šalice kao blagdanske dekoracije - 10 +6 Šalice kao blagdanske dekoracije - 7

Kolekcija Grace

Kolekcija koja nas je oduševila prije nekoliko godina zove se Grace.

Grace kolekcija je spoj modernog i prošlog vremena, namijenjena za posebne trenutke. Izrađena je od kamenine i prilagođena za svakodnevnu upotrebu.

Ukrašena je 24-karatnim zlatom, što kolekciji daje poseban sjaj i raskošan izgled, rekla nam je Valentina o kolekciji 2019. godine. U međuvremenu je i ona doživjela određene promjene.

Kako uvijek težimo usavršavanju proizvoda i boljem dizajnu tako smo u našu najpopularniju Grace kolekciju uveli neke promjene.

Nakon godinu dana uspjeli smo riješiti da izvorni uzorak čipke koja je ručno izrađena i jedinstvenog je dizajna možemo trajno utiskivati na šalice i tanjuriće, promijenili smo oblik ručke koje su sada plošne kako bi šalice bile ugodnije za upotrebu. Također, trajno smo dodali lila boju, objasnila je Valentina.

Sada kada smo vas upoznali s novostima koje su se dogodile Odeati, vrijeme je da zavirite u galeriju na početku teksta i uvjerite se da smo u pravu kada kažemo da ovo posuđe vrijedi imati na policama. Novosti možete pratiti i na Instagram profilu.

Odeata keramika Odeata keramika (Foto: Odeata)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju