Bez obzira kakve je veličine i oblika, svaka guza može biti lijepo oblikovana i bez svakodnevnih odlaska u teretanu, a tajna je u odabiru odjeće i obuće. U nastavku donosimo 7 komada u kojima će vaša stražnjica odmah izgledati bolje

1. GAĆICE BEZ RUBOVA

Ispod odjeće uvijek nosite gaćice koje nemaju šavove i pritom pripazite da nisu preuske. Ne samo da tijelo u njima izgleda najbolje, nego su i najzdravije. Dermatolozi upozoravaju kako preuske gaćice mogu kronično iziritirati kožu, stvoriti trajne ožiljke i tamne mrlje.

2. HLAČE I SUKNJE VISOKOGA STRUKA

Ako birate tzv. bodycon haljine, pripazite od kakvoga su materijala - kvalitetan džersej neka bude prvi izbor

Bez obzira što je u ovakvim modelima guza pokrivena s više materijala i automatski je u prvome planu, ono zbog čega izgleda bolje je stegnuti struk. Također, birajte krojeve koji su vam udobni. Ne smiju biti niti preuski, niti preširoki.

3. HALJINA OD DŽERSEJA

U ovom slučaju ipak možemo nešto naučiti i od sestara Kardashian. Sve redom obožavaju tzv. bodycon haljine (u prijevodu, pripijeni modeli koji oblikuju tijelo) s potpisom Enza Costa. Naravno da ne morate nositi iste, ali svakako pripazite od kakvoga su materijala - kvalitetan džersej neka bude prvi izbor.

4. ŠIROKI REMEN

Ako košulju ili haljinu zavežete remenom, dobit ćete sličan efekt kao i s modelima visokoga struka. Bez obzira imate li obline i želite istaknuti struk ili ste mršave pa želite postići figuru pješčanoga sata, široki remen u struku može učiniti čuda.

5. VISOKE POTPETICE

Hlače ili suknja visokoga struka ističu stražnjicu, no ne smiju biti preuske, ali niti visjeti

Visoke potpetice "podižu" guzu, a prema evolucijskom psihologu Gaad Saadu, čak i do 30 stupnjeva, ovisi o njihovoj visini.

6. KOMPRESIJSKE TAJICE

Tržište sportske opreme vrtoglavo napreduje, gotovo na dnevnoj bazi. U dućanima se može kupiti "pametna" odjeća u kojoj se, ne samo bolje vježba, nego koja laganim pritiskom masira i oblikuje tijelo. Takve su npr. kompresijske tajice, čarape...

7. SUKNJA A-KROJA

Stilisti će uvijek prije savjetovati odabir suknje A-kroja, nego "pencil" modela. U njoj će guza izgledati oblije, a ovakav kroj može i sakriti eventualne viškove.


Savjet plus: IZBJEGAVAJTE RASTEGNUTU ODJEĆU

Ne savjetujemo da hlače, tajice i trenirke koje su s vremenom malo izgubile oblik, bacite u smeće. Dobro će doći za obavljanje kućanskih poslova. No, želite li da vam guza izgleda najbolje moguće, izbjegavajte rastegnutu odjeću.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju