Neki psi čim čuju glazbu počnu zavijati kao da pokušavaju oponašati pjevanje ili sam zvuk glazbe. Ipak, razlog zbog kojeg psi to rade je nešto drugo.

 

Prije svega, pseće zavijanje na zvuk glazbe je način komunikacije. Glazba ih može asocirati na zavijanje drugih pasa zbog čega će pas odgovoriti na zvuk glazbe zavijanjem i tako pokušati komunicirati. Ako ste ikada čuli kada jedan pas počne zavijati pa krene i drugi i treći i stvori se prava lančana reakcija "zborskog" zavijanja, tada ste svjedočili takvom načinu komuniciranja pasa.

Psa glazba može asocirati na zavijanje drugih pasa zbog čega će pas odgovoriti na zvuk glazbe zavijanjem i tako pokušati komuniciratiRazlog zbog kojeg psi zavijaju na glazbu može se potražiti i u davnoj, davnoj prošlosti kada je još nepripitomljeni domaći pas živio kao vuk. Vukovi u divljini međusobno komuniciraju upravo zavijanjem, a koriste ga malo drugačije nego psi. Pročitajte i 10 grešaka koje nijedan vlasnik psa ne smije raditi.

Kako se visoka frekvencija zavijanja može čuti na velikim udaljenostima, jedan vuk će drugom vuku na taj način otkriti svoj položaj – poput neke vrste vučjeg GPS-a. Ako je čopor raštrkan po divljini, zavijanje im može pomoći da se ponovno okupe. Pročitajte i 10 "antistres" pasmina koje na ljude djeluju poput tablete za smirenje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju