Britanska glumica Keira Knightley prirodno je mršavi tip žene koji može 'podnijeti' različite krojeve i uzorke na odjeći. Pokazala je to i na svečanoj premijeri filma The Imitation Game u New Yorku pojavivši se u širokoj haljini midi dužine s krupnim uzorkom koji joj je vizualno proširio inače vitku figuru. Evo koji tipovi uzoraka vizualno proširuju i trebali bi se nositi s oprezom


1. Krupni uzorak na jednobojnoj pozadini

Veliki cvjetovi, rombovi , krugovi i drugi detalji na jednobojnoj pozadini vizualno povećavaju obujam tijela. Proširenje će biti veće ako je od ovog tipa tkanine napravljena haljina, majica ili hlače širokog kroja koji skrivaju konture tijela, kao što je to bio slučaj i kod haljine Keire Knightley. Ista je predimenzioniranu haljinu pokušala skupiti u struku tankim remenom.

Vodoravne pruge, veliki detalji i široke haljine poznati su modni proširivači pa bi ovakve uzorke i krojeve trebalo nositi s posebnom pažnjom.

2. Vodoravne pruge na bijeloj pozadini
Klasični mornarski uzorak veliki je hit posljednjih nekoliko sezona, no treba se nositi s najvećom pažnjom. Vodoravne pruge na bijeloj pozadini vizualno proširuju tijelo, pogotovo ako ne prate prirodne konture tijela. Jennifer Garner je, primjerice, odjenula preširoku majicu ovog uzorka, a mediji su odmah počeli nagađati je li trudna po četvrti put.

3. Čipka u svjetlijoj boji
Crna čipka na tamnoj podlozi odigrat će ulogu vizualnog stanjivača, kao što je to bio slučaj s vojvotkinjom od Cambridgea na svečanoj kraljevskoj večeri u London Palladiumu. Svjetla haljina s ovim uzorkom imat će, pak, sasvim suprotni učinak. Najbolji primjer za potonje je Eva Longoria, koju je upravo namreškana bež čipka na haljini skratila i proširila njenu džepnu figuru.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju