Dan sv. Patrika za Irce je jedan od najvažnijih dana u godini. Ovaj katolički svetac i biskup zaštitnik je Irske pa je njegova svetkovina nacionalni blagdan u toj zemlji. Međutim, tradicionalno se obilježava i diljem svijeta uz razne proslave na kojima ljudi nose odjeću i dodatke zelene boje. Naime, zelena je u Irskoj neslužebna nacionalna boja između ostalog i zahvaljujući sv. Patriku koji je zelenu djetelinu koristio kao simbol za objašnjavanje Svetog Trojstva, a u međuvremenu je djetelina postala i simbol irskog nacionalizma.

Galerija Bershka, 25,99 EUR CCC, 39,80 EUR Mango, 45,99 EUR +7 Call It Spring (Zalando), 54,28 EUR

Zelena je boja prirode, simbolizira njezino buđenje, rast, harmoniju, svježinu, plodnost, stabilnost i izdržljivost.

Poznata je kao najmirnija boja ljudskom oku, čak može poboljšati vid, a također djeluje smirujuće na ljude. Označava i sigurnost, zbog čega se koristi kao boja slobodnog prolaska u prometu.

Šest boja uz koje će zelena najviše doći do izražaja Zelena i ljubičasta Zelena i bijela Zelena i žuta +2 Zelena i tamnoplava

Zelena je odličan odabir za odjevne kombinacije, a zašto je ne biste dodali i svojoj obući?

Danas smo za vas pronašli modele cipela s visokom potpeticom u raznim nijansama zelene boje koje će podići svaku odjevnu kombinaciju i koje ćete rado nositi umjesto klasičnih modela u neutralnim nijansama. Zavirite u našu galeriju i razgledajte ih.

Guess, 165 EUR Guess, 165 EUR (Foto: Guess)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju