Jedna od velikih predrasuda društva jest ta da su žene osjetljivije od muškaraca. Naravno, osjetljivost je karakterna osobina koja nema veze sa spolom, ali muškarce se odmalena uči da ju skrivaju. Donosimo vam popis stvari zbog koji su često nesigurni i savjete kako da se nosite s time.

 

1.Tijelo. Baš kao i žensko, muško tijelo također je u medijima prikazano nerealistično. Zbog slika isklesanih tijela koja iskaču s naslovnica ili televizije muškarci se često osjećaju neprivlačno i nesigurno.

Osim verbalnim, svom partneru i neverbalnim 'porukama' možete pokazati da vam je itekako privlačan. Kada vam sprema večeru u prolazu mu dobacite da je baš seksi kad stoji u štednjak, a u intimnim trenucima ne izbjegavajte dodirivati dijelove tijela zbog kojih je nesiguran (npr. pivski trbuščić).

Ne možete voljeti sve njegove prijatelje niti je to vaša dužnosti. Međutim, budite oprezni kada kritizirate njegove prijatelje jer muškarci svoja prijateljstva doživljavaju kao odraz sebe samih.

2. Kosa. Iako su stručnjaci dokazali da je gubitak kose zapravo znak povećane razine testosterona, mnogi muškarci ne mogu se nositi s tim. Ćelavost je tema o kojoj uopće ne vole razgovarati i bolje ju je izbjegavati. Prije ili kasnije, vaš partner će se pomiriti s gubitkom kose, a vi se ionako niste zaljubili samo u njegov izgled i svejedno vam je kakva mu je frizura.

3. Plaća. Vremena se (napokon) mijenjaju i danas nije nimalo čudno da žena ima veću plaću od muškarca. Međutim, tradicionalniji muškarci i dalje osjećaju potrebu da zarađuju više od žene zato što su odgajani u uvjerenju da upravo muškarac mora biti taj koji u potpunosti brine za financijsku sigurnost obitelji.

Ako je i vaš partner takav, zapamtite da to često nije samo pitanje ega, njegova nesigurnost proizlazi iz osjećaja da ne može brinuti za vas onako kako to zaslužujete. Objasnite mu da je vama bitno samo to što je on vrijedan muškarac koji se ne boji zasukati rukave i raditi, a upravo je to kvaliteta koja fali mnogim muškarcima.

4. 'Poroci'. Svatko od nas ima svoje male strasti na koje voli trošiti novac. Dokle god naše potrošačke navike ne utječu na vezu ili na zajedničke troškove, trebali bismo imati razumijevanja jedni za druge. Kada se vratite doma s novim parom štikli, nemojte mu zamjeriti na novoj igrici ili boci vina koje već dugo želi probati.

5. Prijatelji. Ne možete voljeti sve njegove prijatelje niti je to vaša dužnosti. Isto tako ne očekujete od njega da se sjajno slaže sa svima u vašoj ekipi jer je to nemoguće – sto ljudi, sto čudi. Međutim, budite oprezni kada kritizirate njegove prijatelje jer muškarci svoja prijateljstva doživljavaju kao odraz sebe samih.

Kritike koje im upućujete on može shvatiti osobno jer se identificira sa svojim prijateljima. Svaki odnos ima dugu 'povijest' o kojoj možda ne znate sve i ako poštujete svog partnera i vjerujete mu, onda morate vjerovati da zna sam odabrati svoje društvo.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju