Legendarne Borosane Borovo je počelo proizvoditi još 1968. godine, a 49 godina poslije dobile su jedno potpuno drugačije lice! Za novi izgled Borosana zaslužna je velika kreativka Ivana Jakopinec koja ovu udobnu obuću oslikava najljepšim motivima

Tražite udobnu anatomsku obuću za ljeto koja je ujedno i unikatna i sasvim posebna? Onda su oslikane Borosane baš ono što vam treba. Oslikava ih Ivana Jakopinec, a na ideju da Borosanama da novo lice došla je nakon što je pročitala članak o Borovu i ženama koje ih izrađuju.

Tražite udobnu anatomsku obuću za ljeto koja je ujedno i unikatna i sasvim posebna? Onda su oslikane Borosane baš ono što vam treba

Jako mi je žao što se kod nas manje priznaju naši brendovi, a strani se kupuju na veliko. Mnoge djevojke i žene smatraju Borosane staromodnima, ružnom obućom, ma svašta sam čula, ali ja želim razbiti taj mit i pokazati kako Borosane mogu biti hit modnog opusa, i ne samo kao bezlična obuća, nego udobna, moderna obuća, s osobnim značenjem. S obzirom da je cijela priča s Borosanama nedavno krenula, imam tek nekoliko uradaka i narudžbi na čekanju za izradu jer svaki rad zahtjeva svoje vrijeme da bude kako treba jer sam perfekcionist, priča Ivana.

Motivi koji se traže su vile, jednorozi, duge, srčeka, morski motivi, bajke, dječje priče, poput Alise u zemlji čuda, a dobiva i narudžbe sa slikama kućnog ljubimca, logo firme (kao dnevna uniforma za rad), ali, ističe Ivana, kupce je najviše privukao Mali princ.

Mali princ je evergreen pogleda na svijet jer prenosi jaku poruku s kojom i trebamo koračati ovim svijetom - "Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno očima je nevidljivo", kaže.

Da se počne baviti kreativnim radom ovu 30-godišnju mamu potaknulo je upravo majčinstvo i rođenje njene kćeri Mije prije tri godine po kojoj je Ivana i nazvala svoj obrt, MIA - Obrt za kreativne usluge.


"Tražila sam čaroliju, dobila sam čaroliju"

Svi me znaju pod pseudonimom Mia Jakopinec iako se zovem Ivana, smješka se Ivana. No nije samo oslikavanje Borosana ono u čemu je vješta.

Izrađujem apsolutno sve, toliko toga nudim i mogu napraviti da ponekad ni ne znam sve nabrojati. Sa sigurnošću znam da oslikavam sve što je od tekstila - tenisice, majice, traperice, jakne, cipele, izrađujem rođendanske setove, sve za vjenčanje - čaše, boce, revere, konfete, sve za djevojačku, a oslikane Borosane su najnoviji proizvod koji sam izbacila prije desetak dana.

Cijena oslikanih Borosana ovisi o težini izrade, a iznosi od 300 do 600 kuna što uključuje i Borosane. Primjerice, za Borosane s nacrtanim Malim princem cijena je 450 kuna. Ivanine Borosane tražene su i izvan Hrvatske, najviše upita ima iz Njemačke, zatim Austrije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, a prvi par uskoro bi trebao poletjeti i za Australiju.

Od svojih kupaca redovito dobiva najljepše pohvale, a neke od najdražih su joj slijedeće:

Tražila sam čaroliju, dobila sam čaroliju
.

Mia, ti nisi ljudsko biće!

Očekivala sam da će biti dobre, ali ovo, oprosti što nisam odmah odgovorila, ali pala sam sa stolca.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju