Kada govorimo o privlačnosti, postoji jedna muška osobina kojoj ne može odoljeti gotovo ni jedna žena

Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu Evolutionary Psychology objasnilo je neke od vječnih dilema kada je riječ o muško-ženskoj privlačnosti.

Prvi dio testiranja obavljen je na 50 mladih osoba koje su trebale promatrati profile (fotografije i kratke video uratke) 100 nepoznatih osoba te na temelju toga odlučiti koje osobe su im najprivlačnije. Rezultati su dali vrlo jasne odgovore - osobe koje su se najviše smijale i bile duhovite privukle su najviše pažnje.

Kada muškarac pokušava ispasti duhovit, a žena na njegove pokušaje reagira iskrenim smijehom, velika je vjerojatnost da će ga ona htjeti bolje upoznati

Drugi dio istraživanja uključivao je 200 muškaraca i žena, slobodnih osoba u dobi od 20 do 30 godina. Svaka od ispitanica trebala je provesti 10 minuta sa svakim od muškaraca iz testiranja te nakon toga odlučiti koji od njih joj je najsimpatičniji i koje osobine su joj se najviše svidjele.

Iako su odgovori bili vrlo različiti, stručnjaci su zaključili kako su muškarci koji su se trudili biti duhoviti, kod žena dobili najpozitivnije kritike.

Iako u ovoj priči faktor poput fizičke privlačnosti itekako igra ulogu, zaključak istraživanja zapravo je bio vrlo jednostavan - kada muškarac pokušava ispasti duhovit, a žena na njegove pokušaje reagira iskrenim smijehom, velika je vjerojatnost da će ga ona htjeti bolje upoznati. Ako se pak oboje ugodno smiju, velika je vjerojatnost da će se odnos razviti u nešto više.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju