Svijet filma, televizije i glazbe poznat je po nekima od najljepših žena na svijetu. No, unatoč ljepoti, i njihove fotografije snimljene u sklopu raznih promocija i reklama redovito se retuširaju. Ponekad čak i do neprepoznatljivosti.

Često pretjerana obrada fotorgafija postala je standard, ali srećom postoje slavne dame koje se ne boje pokazati svoje "mane" pa rado govore o negativnim stranama retuširanja i zahtijevaju da u sklopu kampanja nitko ne dira njihove "nedostatke".

Slika nije dostupna "Prestara za njih": Melanie Griffith u trapericama koje su podijelile mišljenja

Slika nije dostupna (Ni)tko (ni)je savršen: Kako bez šminke izgledaju najljepše žene svijeta?

One su, naime, svjesne činjenice da je obrada fotografija stvorila još veći jaz između slavnih i "običnih" ljudi. Žene diljem svijeta pokušavaju dostići standarde ljepote koji su zapravo proizvod nečijih vještina na računalu.

U galeriji je dio žena koje su odlučile stati na kraj tome i prikazati realnu sliku tijela. Prilikom sudjelovanja u raznim kampanjama pobunile su se protiv retuširanja.

Beyonce Knowles tražila je svojedobno da se na fotografijama ne umanjuje njezina putenost, Lena Dunham odbila je da joj se na fotografiranju za jedan magazin skinu kilogrami, a Keira Knightley odlučila se zauzeti protiv digitalnih preinaka tako što je za jedan magazin pozirala u toplesu, bez ikakve naknadne obrade, kako bi svijetu pokazala kako stvarno izgleda njezino tijelo.

Njih tri samo su dio slavnih dama koje su ženama diljem svijeta odlučile pokazati da oblik nije važan i da je svatko lijep na svoj način. Neke od njih su i u našoj galeriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju