Velike vrućine teško podnose i životinje poput ptica, ježeva, kuna i drugih manjih životinja koje žive oko nas u prirodi. Za vrijeme suša teže dolaze i do vode zbog čega su iz Udruge za zaštitu divljih životinja pozvali građane da svojim malim "sugrađanima" ostavljaju posude s vodom.

Posude s vodom za žedne životinje mogu se ostaviti na balkonu, u vrtu, parku, na bilo kojem mjestu gdje se životinje kreću i gdje će im biti lako dostupna.

Ostavljajte vodu pticama! Jako je vruće i suša. Posljednjih dana odrasle ptice, a pogotovo mladunci poletarci kolabiraju od dehidracije, često umiru. Pate i ostale životinje, ježeki, kune, lase... Ostavite posude s vodom po kvartu i redovno natočite frišku vodu, napisali su na svojoj Facebook stranici iz AWAP-a (Udruga za zaštitu divljih životinja).

Slika nije dostupna Važno je znati! 10 pravila ponašanja tijekom ljeta za vlasnike pasa

Slika nije dostupna Dušica majušna! Lane ozlijeđeno tijekom košnje oporavlja se u zagrebačkom ZOO vrtu

Brojni građani pomažu ožednjelim životinjama, a neke se posluže i posudama s vodom kućnih ljubimaca pa nije rijetkost vidjeti kosa ili vranu kako se u njima kupaju, a neki i tijekom šetnje svojih pasa nose vodu sa sobom i toče je za druge životinjice koje se nađu u blizini.

Slika nije dostupna Mladunci uče letjeti: Što učiniti ako vidite ptića koji je ispao iz gnijezda?

Osigurati vodu ožednjelim pticama, ježevima, macama zaista nije teško, a možete im spasiti život.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju