Bronzer, pomagač u stvaranju osunčanog tena, kozmetički je proizvod koji bi mnoge žene rado koristile ljeti, ali zbog neznanja kako ga nanositi nerijetko odustanu od korištenja ove popularne ljetne šminke. Kako ni jedna dama više ne bi strahovala od upotrebe bronzera sastavili smo listu pravila za najljepši efekt prirodno preplanulog sjaja

1. Protresite četkicu prije nanošenja bronzera
Prije nanošenja bronzera četkicu trebate protresti od viška praha jer ćete u suprotnom nanijeti previše proizvoda. Tekući ili bronzer u kremi nanosite postepeno na lice, stavljajući manje količine bronzera na aplikator nekoliko puta.

Bronzer ne smije biti više od dvije nijanse tamniji od boje puti. Sa svakom nijansom tamnijom od te ten će izgledati loše

2. Umjereno sa sjenčanjem
Sjenčanjem možemo naglasiti strukturu kostiju koristeći svjetlije i tamnije nijanse, ali pokušavate li previše izmijeniti crte lice ono može izgledati neprirodno. Koristite bronzer da biste naglasili ono najbolje na svome licu, a ne da biste se 'prerušili'.

3. Koristite mat bronzer
Svjetlucavi bronzer još će više naglasiti nedostatke na masnoj ili mješovitoj koži, ali i na normalnoj koži kad se počnete znojiti. Zato je na lice najbolje nanositi mat bronzer, a onaj sa svjetlucavim česticama možete nanijeti na ključnu kost, ramena i dekolte.

>> 5 najvećih grešaka kod nanošenja sjenila

4. Suptilno naglasite jagodice
Mnoge žene nanose bronzer na jagodice tako da ih uvuku te stave tamnu nijansu bronzera ispod jagodica kako bi one što više 'iskočile', no taj krivi trik zapravo može učiniti da lice izgleda ispijeno i da obrazi budu previše istaknuti. Kako biste to izbjegli prvo na obraze nanesite malu količinu rumenila, a zatim umjereno bronzer samo na gornji dio jagodica.

5. Koristite odgovarajuću nijansu
Bronzer ne smije biti više od dvije nijanse tamniji od boje puti. Sa svakom nijansom tamnijom od te ten će izgledati loše.

6. Ne stavljajte bronzer na čitavo lice
Ograničite nanošenje bronzera na dijelove lice koje i inače sunce najviše zahvati: čelo, vrh nosa, jagodice i vilica.

7. Koristite pravu četkicu

Mnoge žene bronzer nanose pomoću tvrđe i (pre)guste kabuki četkice, ali s tom četkicom vrlo vjerojatno ćete staviti previše bronzera. Koristite mekaniju četkicu ili koso rezanu četkicu za rumenilo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju