Još 4 dana ostala su do zatvaranja 33. Tjedna suvremenog plesa, najvećeg regionalnog plesnog festivala, koji se održava u Zagrebu. U nagradnoj igri možete osvojiti ulaznice za dvije predstave, 'AU' i 'Proljeće'

Predstava 'AU' nazvana je po skraćenici Au koja je simbol za zlato, simbol u astronomiji, simbol za jedinicu atoma te šifra zemalja Australije i Austrije, šifra koja spaja Austriju s jednim umjetnikom, a Australiju s drugim. Kako pojedinci iz različitih kultura i prostora mogu stvoriti zajednički krajolik u kojem se mogu razvijati i nastaviti zajedno?

Predstava 'AU' nije 'predstavljanje' različitosti niti suprotstavljanje kultura, nego rezultat cjelokupnih austrijskih i australskih korijena. U AU, tragovi davnih vremena, poznatih kodova i zaostalih klišeja ostaju, ali se ne nalaze na očekivanim mjestima. Sudar predstavnika omogućuje nam propitkivanje dogme akulturacije-adaptacije. Dubljim razmatranjem pojma 'negdje drugdje' izniču novi umjetnički temelji. U tom nekom drugdje, treba tražiti porijeklo.

Još 4 dana ostala su do zatvaranja 33. Tjedna suvremenog plesa u Zagrebu. U nagradnoj igri možete osvojiti ulaznice za dvije predstave, 'AU' i 'Proljeće'

Suradnja između koreografa Christiana Ubla –Udruge CUBe (FR) i Kylie Walters -Ornithorynque (CH) nipošto nije slučajna; Austrijanac i Australka se prvi put susreću u Švicarskoj prije petnaestak godina. Oboje nastoje stvoriti interdisciplinarna djela kojima je u srcu rada susret različitih stavova.

Četiri isprepletena sola, četiri zapletena glasa, predstava 'Proljeće' je zbor koji evocira sudbinu četiri žene različitog podrijetla i životnih putova. Plesačice, pjevačice i glazbenice propituju teme progona, lutanja i emancipacije. Oslobađanjem od društvenih i moralnih ograničenja, suočavaju se, prevladavaju i progovaraju o jedinstvenim kontekstima koji potresaju njihove stavove i pouzdanje. Djelo je izgrađeno od sola koji otkrivaju životne putove svake od njih.

Originalna glazba, koju pjevačica i sviračica lutnje Kamilya Jubran izvodi uživo, te partiture Silvije Di Rienzo, Anne Gaïotta i Anande Montange komponirane od akcija i stanja, reagiraju i međusobno se prožimaju. Kroz ples, glazbu i pjesme izvedba dovodi u konflikt stvarnost svijeta te imaginaciju izvođača i gledatelja. Kako poništiti urođene ili stečene čimbenike koji kuju identitet? Kako se osloboditi svojih strasti i predrasuda? A ukoliko je emancipacija moguća, može li ona odgovoriti našim nadama i očekivanjima?

U nagradnoj igri dijelimo 3x2 ulaznice za predstave 'AU' (srijeda 1. lipnja u 21 sat u Zagrebačkom kazalištu mladih i 'Proljeće (četvrtak 2. lipnja u 21 sat u Zagrebačkom kazalištu mladih). Odgovorite na nagradno pitanje te odgovor zajedno sa svojim podacima (ime, prezime, adresa i broj telefona) te naznakom za koju predstavu želite ulaznice pošaljite na adresu zadovoljna@novatv.hr.

Pitanje glasi:
Kako se zove najveći regionalni plesni festival?

Imena dobitnika objavit ćemo u srijedu 1. lipnja u 17 sati. Sretno!

Dobitnici za predstavu 'AU' su Ivana Slavić, Petra Mimić i Anja Matić.

Dobitnici za predstavu proljeće su Tamara Kapetanović, Lucija Bilić i Ivona Kovač.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju